La aniversarea de 60 de ani de prezență locală, Zentiva raportează o cifră de afaceri de 203 milioane Euro pentru toate operațiunile sale din România

Simona Cocoș. FOTO Freecomm

Grupul de companii Zentiva in Romania, cel mai mare producător de medicamente generice, lider al pieței de generice din România ( în volume și în valoare)*, marchează 60 de ani în producția de medicamente în România. Fondată în 1962, unitatea de producție Zentiva din București a reprezentat baza de dezvoltare a grupului pe piața locală, care acum reunește două fabrici de medicamente în capitală. Toate entitățile locale deținute de Zentiva în România au raportat o cifră de afaceri de 203 milioane de Euro în 2021, care plasează grupul în topul producției de medicamente.

„Zentiva a trecut prin transformări majore în cei 60 de ani de existență. Cu precădere, ultimii 30 de ani reprezintă reinventarea sa într-un producător modern de generice accesibile, de înaltă calitate. Deși a rămas pe același amplasament de la fondare, puține mai pot fi recunoscute din fabrica noastră în urma investițiilor de 44 milioane Euro realizate doar în ultimii 12 ani. Păstrăm  cultura responsabilității în producția de medicamente, tradiția, pasiunea și experiența pentru a le transfera în viitor, cu același angajament de a sprijini milioane de pacienți, medici, angajați, parteneri, comunități și un viitor mai bun și mai sustenabil pentru toți”, a declarat Simona Cocoș, Directorul General Zentiva România și Republica Moldova.

Grupul va continua să investească anual în extinderea producției de medicamente la cele două fabrici din București, investiții cu precădere în tehnică și tehnologie de producție de ultimă oră. În 2021 compania  a lansat 13 molecule acoperind ariile terapeutice oncologie, cardiovascular, durere, antivirale, dermatologie, pneumologie și vitamine. În perioada următoare, Zentiva intenționează să accelereze lansarea de noi medicamente pentru afecțiuni din cardiologie, oncologie, sistem respirator și diabet, care să asigure pacienților de azi și de mâine opțiuni terapeutice moderne.

De asemenea, Grupul își reconfirmă angajamentul de a asigura un viitor sustenabil misiunii companiei într-o lume mai sustenabilă. Fabricile Zentiva din Romania folosesc 100% energie verde, iar la nivel de grup, inclusiv in România, s-a stabilit obiectivul de a deveni neutru din punct de vedere al amprentei de carbon până în 2030. Sub inițiativa PlanetZ, compania vom continua proiectele de reducere a utilizării de resurse și vom optimiza volumul de deșeuri din producție și operațiunile curente. În plus, compania își va menține angajamentul pentru mediu prin acțiuni în comunitate, ajutând la reabilitarea zonelor defrișate, o contribuție începută în 2019 și care va ajunge anul acesta la 47.000 de arbori plantați în zona Munților Făgăraș numai în perioada 2019-2022.

„Perspectivele de viitor ale Zentiva vor continua să vizeze performanța operațională și îndeplinirea misiunii de a crește accesibilitatea pacienților la tratamentele de înaltă calitate, moderne, prin furnizarea de medicamente generice. Acestor direcții adaugăm și alte dimensiuni, de mediu, sociale și de guvernanță, fundamentale pentru noi și lumea în care trăim. Vreau să le mulțumesc colegilor noștri și nenumăratelor generații care au fost parte din Zentiva și alături de pacienți în acești 60 de ani. Pasiunea și responsabilitatea lor sunt esențiale pentru noi, de aceea vom crește ceea ce am cultivat cu grijă în compania noastră – un mediu de lucru în care să se simtă în siguranță, respectați, apreciați, unde pot crește și unde se pot împlini”, a încheiat Simona Cocoș.  

În România grupul Zentiva reunește societățile ZENTIVA S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. și Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale și OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie și ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator și OTC-uri.

În grupul de companii Zentiva din România, la acest moment lucrează 4 generații, cu un total de peste 1300 angajați, din care, aproximativ 850 lucrează în divizia industrială, 330 în divizia comercială iar restul ocupă poziții globale. În 2022, Zentiva România a fost certificată ca Top Employer 2022 de către prestigioasa companie Top Employer Institute.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*