Trebuie sa o spun.

Legislatia europeana e clara: cainii sunt adunati de pe strazi, dusi la adaposturi de unde pot fi recuperati sau adoptati. In caz contrar, intr-o anume perioada de timp sunt eutanasiati. Aceeasi lege exista si in Romania dar nu s-a aplicat decit la Tulcea. Acolo, au scapat de peste 80% din maidanezi.

Exemplu de lege din Belgia.

La noi, ONG-urile si primariile au mancat banii destinati activitatilor de genul asta si nu au inceput sa se trezeasca sau sa fie trezite decit dupa ce un baietel de 4 ani a fost mancat de caini.

Si mie imi plac animalele. Am avut o pisica (a pierit de batranete si o boala renala) si voi avea un catel. Sunt de acord cu protectia animalelor, dar nu sunt de acord cu raspindirea lor necontrolata. Pina la urma un caine bolnav sau plin de purici raspindeste aceleasi boli ca o pisica, un sobolan etc. Cine are resursele materiale si spatiul necesar este liber sa-i hraneasca si sa-i creasca in spatiu privat.

Eu m-am mutat intr-un cartier nou in care nu existau caini maidanezi. Nu existau pentru ca nici cartierul nu exista in urma cu 9 ani. Acum sunt strazi pe care nu poti sa mergi din cauza cainilor maidanezi agresivi. In fiecare an apar cel putin 5 exemplare si am vecini care au fost muscati sau speriati de ei. E nevoie sa-ti mai spun ca nu exista strada fara excremente sau ca in fiecare noapte este concert de latrat?

Fetita mea de 11 luni a invatat sa spuna Mama si apoi a invatat sa spuna HAM. Vorbesc cit se poate de serios. Nu vreau sa mearga la gradinita peste 2 ani si sa fie muscata de acei maidanezi!

Voi creste un copil cu un catel in curte. Dar il voi tine in curtea mea si voi avea grija de el.

Foto via