Iri Travel a trimis în 2021 peste 50.000 de turiști pe litoralul românesc și bulgăresc al Mării Negre

Angajatorii sunt încurajați să ofere vouchere de vacanță
Litoralul romanesc

Potrivit touroperatorului IRI Travel, 2021 a fost un an al destinațiilor apropiate, majoritatea turiștilor români alegând litoralul Mării Negre, atât pentru Bulgaria, cât și pentru România. Pentru aceste destinații, în timpul sezonului estival circulația a fost liberă, nefiind nevoie de teste sau de certificate de vaccinare.

Ca perspectivă pentru 2022, consultanții IRI Travel se așteaptă la aceeași tendință, cei mai mulți turiști români urmând să aleagă tot litoralul Mării Negre.

Pentru sărbătorile de iarnă în particular și pentru sezonul de iarnă în general, majoritatea turiștilor aleg stațiunile montane, cu pârtii de schi, din Bulgaria, Italia și Austria. Numărul de turiști care solicită aceste destinații este ridicat, atât pentru Crăciun și Revelion, cât și pentru perioada ianuarie – februarie. Majoritatea turiștilor sunt vaccinați cu schemă completă. Este bine de știut că pentru Austria, care s-a redeschis turismului începând cu 12 decembrie, turiștii fără a treia doză ”booster” a vaccinului trebuie să efectueze și un test PCR înainte de plecare.

De asemenea, pentru Italia, una dintre destinațiile căutate de către români, trebuie să se știe că Ministerul Sănătății italian a emis, la data de 14 decembrie 2021, o ordonanță care se aplică în perioada 16 decembrie 2021-31 ianuarie 2022.

Potrivit actului normativ, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile (România fiind inclusă alături de alte state pe lista C din ordonanță) și care doresc să intre pe teritoriul italian în perioada menționată anterior, au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări următoarele documente:

► formularul digital de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu) în format digital (prin vizualizarea acestuia pe dispozitivul mobil) sau tipărit;

► certificatul verde COVID-19, conform art. 9, alin. 2, lit. a), b) și c-bis), din decretul-lege nr. 52 din 22 aprilie 2021, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare cu cel puțin 14 zile anterior intrării în Italia sau vindecarea de COVID-19 cu maximum 6 luni anterior intrării, cu finalizarea perioadei necesare de izolare, sau o altă certificare echivalentă;

► dovada efectuării unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, efectuat cu 48 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, efectuat cu 24 de ore înainte.

► Persoanele care nu prezintă certificatul verde COVID-19 care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare cu cel puțin 14 zile anterior intrării sau vindecarea de COVID-19, trebuie să respecte măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile, la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), și să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Pe partea de turism intern, turiștii încă rezervă pe ultima sută de metri pentru Valea Prahovei și Poiana Brașov, stațiunile balneare sau turism rural în regiunile Maramureș și Bucovina.

În sezonul de vară al acestui an, prin IRI Travel au fost atât pe litoralul românesc, cât și pe cel bulgăresc, peste 50.000 de turiști. În 2021, IRI Travel a înregistrat o creștere de 80% a volumului de afaceri față de 2020, an afectat grav de pandemia covid-19.

„Doresc să mulțumesc tuturor agențiilor de turism partenere din toată țara, care au dat dovadă de un bun management și de un înalt profesionalism. Fără parteneri noștri, nu ne aflam unde suntem acum. Mă bucură că, în pofida pandemiei, agenții de turism au dovedit că sunt adevărați consultanți în turism și au trecut cu bine, cu flexibilitate, peste acești doi ani extrem de dificili. Atât agențiile de turism, cât și hotelierii dar și ceilalți parteneri au devenit flexibili, asemeni turiștilor. Există înțelegere și profesionalism și apreciem mult. Românii au realizat mai mult ca oricând, în acești ani dificili, că este nevoie de un consultant specializat pentru orice călătorie, așa cum apelăm la medic, la avocat sau la notar”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*