iPhone camera: 3.2MP

am o camera video. Un Sony de vo 4 ani. Printre alte functii semi-profi are si una ne-profi pentru o camera video: face poze la o rezolutie mai mare de 3MP. De fapt exact 3.2 megapixeli.

Cu amarata aia de camera am facut peste 20 mii de fotografii in 2 ani de presa. Multe dintre ele au fost vandute printr-o agentie de presa si au aparut in marile ziare romanesti. Altele au aparut in ziare straine (cind cu gripa aviara) sau la CNN (ca si background pentru un Talk Show). Am luat premii cu o parte din fotografii si mi le-am vazut marite cit juma de perete. Intelegi ideea

Exista informatii ca una dintre fabricile care lucreaza pentru Apple a cumparat o cantitate mare de camere de 3.2MP cu senzor CMOS. Aceeasi fabrica se pregateste sa-si faca un stoc de camere de 5MP. Multi dintre cei care au auzit informatiile au sarit deja cu idei de genu: “3.2 e prea putin. Nokia sau Samsung au camere de 7MP”. Da, este adevarat, dar mai multi megapixeli nu iti asigura si o calitate mai buna.

La capitolul foto, iPhone are nevoie de o camera de 3.2 si un flash. De restul se ocupa senzorul camerei. Eu sunt multumit si fara o camera de 7MP, daca primesc poze de calitate si posibilitatea de a-mi lumina subiectul fotografiat.

Ideea e simpla: poti sa faci poze care sa ajunga in New York Times si cu o camera de 3.2MP. Trebuie doar sa fii un foarte bun fotograf.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Intrebarea este pentru ce e senzoru de 5MP ,eu cred ca e iPhone PRO sau ceva superior la inlocuitorul 3G-ului ,nu cred in zvonurile de pe mai multe site-uri care preconizeaza senzorul de 5MP pentru iPod touch sau tabel-mac-ul .Sper ca daca se gandesc sa scoata versiunea PRO sa nu cada in capcana tastaturii fizice/glisante dupa ce au reusit sa sustina cu succes cauza celei virtuale

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*