iPhone 5 Deblocat

Vrei un iPhone 5 Factory Unlocked? Ai grija ce cumperi. Noul model de iPhone vine in 3 exemplare diferite care functioneaza pe 10 benzi LTE.

In Romania nu avem LTE (deocamdata), dar chiar si asa, asigura-te ca stii ce cumperi si ca noul tau iPhone 5 este compatibil cu reteaua in care ai de gand sa-l folosesti. Cel mai simplu ar fi sa discuti cu operatorul tau GSM.

Problema e ca nici Vodafone, Orange sau Cosmote nu stiu asta acum. Mai lasa-i o luna-doua sa se trezeasca din somn.

Si inca un amanunt important: iPhone 5 nu functioneaza cu microSIM card-urile de pe piata, ci cu Nano SIM. Cu alte cuvinte, nu poti sa-ti mai tai SIM-ul sau microSIM-ul ca sa-l faci sa incapa in iPhone 5. Trebuie sa astepti ca operatorul tau GSM sa scoata ceva care sa intre in iPhone 5.

La capitolul asta, poti sa suni la Vodafone, Orange si Cosmote si sa-i bati la cap sa scoata un nano SIM compatibil.

Poate ca de aia nu apare iPhone 5 in Romania in septembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

 1. Din lista aceea, doar Modelul A1429 poate fi compatibil, insa nu cred ca vom avea LTE, intrucat la licitatia ANCOM-ului au fost scoase doar benzile 800, 900, 1800 şi 2600 MHz. Singura frecventa compatibila pt. LTE este 1800 MHz, insa pe ea este GSM-ul (2G)..

 2. @cristianLToma daca era ocupata, crezi ca o mai scotea ANCOM-ul la licitatie? :D

  Poate sunt ceva canale ocupate pe 2G in banda de 1800… dar.. banda e mare
  Modelul cu CDMA nu are si el 1800 in LTE?
  Are si GSM/UMTS.. ce zici, ar merge?

  Sa vedem si care operator castiga canalele din 1800 acum..

 3. Sa presupunem ca as putea sa il cumpar la liber dintr-o tara EU. Mai trebuie sa fiu atent ce model achizitionez astfel incat sa fie compatibil cu presupusa viitoare retea 4G?
  Multumesc!

 4. Salut Adrian, merci pt raspuns. Cred ca gandul meu il au si altii, anume de a-l cumpara la liber din EU.
  Deci riscul este sa il cumperi si sa nu fie compatibil cu 4G atunci cand vor lansa si in Ro.
  Poate ar fi bine sa stie doritorii despre acest risc.

  Deci Logica mea sa cumperi iPhone 5 din tara are are 4G pe frecventa pe care va fi si in Ro ( am inteles ca este vorba de 1,800Mhz) e ok?

  Multumesc!

 5. normal ca va functiona si la noi orice model de iPhone 5 (dar GSM ONLY). doar ca trebuie inteles clar la ce se refera acel articol, toata lumea discuta despre frecvente radio fara sa stie prea multe despre… DA orce iphone5 model GSM(nu si cel CDMA) poate fi folosit pe relele 3G din Europa. pe un site la indemana oricui stie sa foloseasca un goocle… se poate vedea un pic mai detaliat aceasta:
  2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 – GSM A1428
  3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 – GSM A1428
  4G Network LTE 700 MHz Class 17 / 1700 / 2100 – GSM A1428
  4G Network LTE 850 / 1800 / 2100 – GSM A1429

  deci se pot folosi la noi, clar asta… acuma depinde pe ce si pentru ce… ;)

 6. Iphone 5 nu functioneaza cu micro sim, dar il poti taia fara probleme si il poti folosi drept nano sim. Incercat si functioneaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*