iOS 8.1 lets you choose between 2G, 3G and 4G

This is a strange, but interesting option. With iOS 8.1 (currently in Beta 1 version) you will be able to choose whether you want to have data delivered to your iPhone via 2G, 3G or 4G.

This may prove useful because in different areas your 3G connection may be too busy so switching to 2G can make your connection slower but usable.

The menu can be found on a device running iOS 8.1 under Settings – Cellular – Voice & Data.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. Nu era optiunea asta si in iOS 7, 6, 5 etc ?
  Stiu ca era optiunea de a dezactiva conexiunea 3G, si ramanea pe Edge.
  Si cel mai probabil e pentru acumulator. Dupa display, conexiunea 3G consuma cel mai mult pe un telefon mobil.

 2. @Ovidiu: era ceva de genul asta, dar nu explicit, cu un tabel in care sa selectezi ce vrei. In iOS 8.0.2 de exemplu, poti doar sa ai 3G activat sau nu si ai si un buton separat pentru 4G.

 3. Va salut pe toti! Am si eu o problema legata de semnalul 3g. Detin un 5s (relaliv nou 5 luni vechime ) neverlock , ios 8.0.2 (cumparat din vodafone ) A 1457, folosesc o cartela cosmote free L (nelimitat ). Problema : cand trec pe 3g chiar si unde semnalul e mai bun teoretic, in oras (in apartament) apare litera E apoi 3G sta asa cam 20 secunde dupa care trece din nou in E . -in aceasta stare merge bine pe net (pagini obisnuite) dar daca trec pe video you tube se blocheaza imediat. ,, la fel se intampla folosind si optiunea dolce tv (oferita gratis de cosmote la free L ) se blocheaza imediat.Daca sunt afara langa bloc merge mult mai bine in video sau tv dolce nu se opreste deloc iar pe ecran ramane permanenl logo 3G.Intrebare : cu un 4s acum 1an nu aveam acesta problema cu acelasi operator cu aceasi cartela si in aceleasi conditii , chiar daca aparea la semnal logo E functiona perfect si dolce tv pe orice canal si in you tube clipuri video.( in casa chiar si la marginea orasului la serviciu intro cladire de beton , repet cu E afisat in bara de semnal ), am testat cartela si mergea la fel de bine si cu alte telefoane (htc one si htc sensation). Care o fi problema faptul ca la iosul actual nu am optiunea de dezactivare 2g cum aveam la 4s( asa cum mai sus spune si Adrian ) cu ios 6 ? sau cosmote-ul a modificat ceva parametrii pe semnal? sau trebuie sa fac ceva setari manuale ?sau ce altceva ???? PS : in rest telefonul e super ok . Multumesc anticipat pt raspunsuri . ALEX

 4. @alexandru: de ce nu faci update la iOS 8.1? E posibil sa rezolve problemele.

  Pe de alta parte e posibil ca reteaua sa aiba probleme in zona ta. Iti recomand sa faci un clean install la iOS 8.1, apoi sa incerci telefonul cu un sim de alta retea si sa vezi daca ai aceleasi probleme.

  Daca totusi persista, telefonul de 5 luni este in garantie. Mergi cu el la Vodafone si le zici ca ai probleme cu reteaua si cere-le sa-l schimbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*