iOS 6 Maps Fail

Apropo, cine spunea ca nu critic Apple cind merita asta?

Nu se putea sa iasa totul perfect, nu? De data asta nu este vorba de iPhone 5, ci de iOS 6, acolo unde Apple a decis sa inlocuiasca hartile de la Google cu unele de la TomTom.

Trebuie sa recunoastem ca Apple a facut o mare prostie de data asta. Inteleg ca vor sa se descotoroseasca de produsele Google si sa le dezvolte pe ale lor, dar userii chiar au de suferit din cauza asta.

Nu imi pasa ca in Romania nu exista Flyover sau 3D buildings. Nu am nevoie nici macar de un StreetView, dar am pretentia ca atunci cind caut o strada din Constanta (sau oriunde in tara) sa fiu dus la ea si sa mi se dea si cea mai up-to-date ruta. In Maps de la Apple nu se intimpla asta.

Calitatea noilor harti este cel putin indoielnica. Multe erori, informatii putine, rezolutie slaba. Si asta in mari orase ale lumii.

Despre Romania ce sa mai zic… e dezastru. Hartile nu au fost actualizate de cel putin 3 ani.

Apple a promis ca le repara (de fapt “actualizeaza”), iar Google ar putea sa aduca vechea aplicatie Google Maps prin AppStore, asa cum a facut si cu YouTube.

Pina cind ceva se misca, ai doua solutii:

1. Intri pe maps.google.com din browserul de iOS

2. Te uiti pe theamazingios6maps.tumblr.com si te distrezi putin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

 1. In Bucuresti i-am stabilit doua locatii si a functionat ok cu step-by-step directions. Pacat ca nu sunt disponibile si offline.

 2. Folosesc iGO Primo. E foarte bun. Oricum Maps iese pe 3G. Pentru mine va fi ok cand va folosi receptorul GPS si cred ca asta nu se va intampla vreodata.

  Asteptam cu interes Jailbreaku’ :) pt iOS6

 3. rezultatul acestei mișcări, nul, nici autostrada arad-timi, nu se mai vede, of modificările astea!

 4. Hartile de la tomtom sunt recunoscute ca fiind bune in alte tari dar nu in romania. Si eu credeam ca voi scapa de navigatorul de pe IOS, dar sa speram ca declaratia “the more you use it the better it gets” se bazeaza pe un model de autolearning, sau macar feedback la apple legat de strazi, ar fi atunci cel mai smart navigator.

  PS: in resita nu sunt decat cele 3 bulevarde, dar trecand in modul satelit le vezi si pe restul ca si idee…

 5. Confirm TomTom ca cel mai bun navigator pe Europa de Vest. Cam 85% din soferii care folosesc navigatii portabile in masini au TomTom. Se pare ca TomTom a facut o miscare excelenta batand palma cu Apple. Viitorul navigatiilor portabile nu suna prea bine. Smartphone-urile vin puternic cu solutii de navigatie direct pe device. Insa ca utilizator de iGO Primo ma declar fan al acestei aplicatii care pe moment nu are competitor pe iOS.

  Senzatia maxima este iGO Primo pe iPad insa unii considera funny cand apari cu ditamai display-ul pe bord.

 6. @Adi: problema este alta. Maps.app nu este GPS, ci o aplicatie care te ajuta in primul rind sa vezi unde e o strada, un restaurant sau o firma. SUnt convins ca exista aplicatii de GPS complexe, dar nu de asta are nevoie in Maps.app, ci de ceea ce aveam in Google Maps.

 7. Total de acord, Adi. Fata de Google Maps, harta curenta este un mare pas inapoi. E ca si cum , de la MacOS X Mountain Lion m-as intoarce in 1991 instaland Macintosh system 7…
  Google Maps completa in mod fericit IGO Europe prin faptul ca se actualizeaza mult mai repede, are info traffic pe Bucuresti care nu o data street view m-a ajutat sa gasesc locul indicat. Harta actuala, in 3D view are jumatatea de sus obturata de logoul drumului pe care merg, de parca asta ne-ar interesa in primul rand. Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca mediul apple niciodata nu a facut pasi inapoi. A murit zeul magiei, ne intoarcem la banal?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*