instinct de jurnalist

tehnologia de azi ne face sa avem instinct de jurnalisti. povestea e simpla: "Virginia Tech Massacre" asa cum a fost numita tragedia de astazi, nu ar fi fost la fel daca un student de origine palestiniana (Jamal) nu ar fi filmat totul cu telefonul mobil.

baiatu sustine ca a venit la universitate sa se intilneasca cu un profesor si cind sa intre pe usa a vazut politisti si a auzit impuscaturi. in loc sa fuga sau sa se ascunda el a pus mina pe Nokia N70 din dotare si a filmat toata scena. 33 studenti au murit si cel putin 15 au fost raniti dupa ce un indivit inarmat a dat buzna in campus.

studentul a trimis apoi imaginile la CNN prin serviciul lor online "iReport" si pelicula a facut inconjurul lumii. (CNN a avut exclusivitate pe imaginile respective)

recunosc si eu as fi facut la fel. era o vreme cind mergeam cu mica mea camera video este tot in ideea ca imi va aparea probabil ceva demn de filmat in fata. am si avut noroc" de citeva ori. bine, pe vremea aia lucram si in televiziune. dar chiar si acum as face la fel.

este tot acum vezi oameni care isi folosesc camera foto sau video a telefonului in cele mai diverse situatii. cei mai multi vor doar sa imortalizeze momentul dar sunt si persoane cu instinct de jurnalist. cit este insa de inconstient gestul de a te pune in pericol pentru a surprinde niste imagini? ai face asa ceva?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. fara o suma consistenta nici nu ma gandeam sa le dau filmul. nu stiu daca le plateste ceva cnn-ul celor care trimit prin iReport insa daca nu o face da-mi voie sa-i numesc pe reportanti “angajati fara salar”. Suckers.
    Cnn-ul scoate bani nu gluma din ce afiseaza …asa ca de ce le dau gratis?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*