In cautarea unui televizor bun (Cititorii au cuvantul)

Am stiut intotdeauna ce sa caut la un televizor. Sau cel putin stiam pina in urma cu doi ani cind mi-am luat ultimul TV in casa. Pe vremea aia am ales un Samsung UE 32 D6100 de care sunt si acum foarte multumit.

Eu stiu ca un televizor

– trebuie sa fie LED (nu LCD sau Plasma)

– sa aiba input pe USB si HDMI

– Sa aiba Tuner digital DVB-C si DVB-T

– Sa stie sa citeasca foto, muzica, filme de pe un USB Stick sau HDD extern

– Sa aiba o diagonala de cel putin 80 cm

– Sa fie Full HD si sa aiba o frecventa de cel putin 100 (la Samsung se cheama Clear Motion Rate si trebuie sa fie egala sau mai mare de 200)

– Sa aiba un VESA mount de 100 sau 200.

– Si sa aiba Slot CI+ (Modelul mentionat mai sus nu avea asa ceva)

Partea de 3D, Smart TV, Teletext nu mi-a folosit niciodata. Asta si pentru ca nu am stat cu cablu de Internet in el. Poate ca daca era wireless era altceva. Il tin mereu conectat la Apple TV si asta imi e de ajuns.

Ideea este ca vreau un televizor nou. Asta vechi nu dispare, doar ca mai am nevoie de unul. Caracteristicile de mai sus sunt valabile, dar m-ar tenta ceva cu o conexiune de Internet wireless si chiar si pe cablu.

Mi-ar placea sa am o telecomanda cu butoane luminate (exista asa ceva in Romania?) Ma uit ocazional la filme. In rest vad emisiuni si stiri la TV si cam atit.

Asadar, ce rezomanzi? Nu vreau ceva foarte scump si cu multe mufe si functii care nu-mi vor folosi. Nu vreau nici ceva fancy cu ochelari 3D, ecrane curbate, margini albe sau diagonala cit tot peretele. Lasa idei si linkuri in comentarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. @Cristian

    40H6203 nu are 3D si nici quad-core (primul nu prea conteaza, dar al doilea e necesar). Plus ca nu este un model mai raspandit, si in concluzie nu va beneficia de update-uri regulate. Eu am recomandat 40H6200 sau 40H6400, in functie de bugetul pe care doreste boio sa-l aloce pt. un tv.

  2. @Cristian L. Toma: Nici primul meu LED TV nu avea quad-core si nu-i simt nevoia. Nici la 3D.

    Pentru ce mi-ar trebui un quad-core?

    In privinta update-urilor, primul tv a avut un singur update. Si nu a adus nimic in plus. Ai vazut alte update-uri care au adus chestii fulminante pentru alte televizoare?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*