Grupul Wilo: Produse noi și tehnologii de top lansate la ISH 2021

Produse noi și tehnologii de top lansate la ISH 2021. FOTO Wilo

În perioada 22-26 martie, Grupul Wilo prezintă, în premieră, la ISH 2021, cel mai mare eveniment internațional dedicat sistemelor HVAC[1] și industriilor conexe, inovațiile sale în domeniul pompelor de înaltă tehnologie. Este pentru prima dată când acest târg de tradiție din Frankfurt se desfășoară în format virtual din cauza măsurilor de restricție și prevenție impuse de contextul epidemiologic global.

„Ediția ISH din acest an îmbracă valențe deosebite pentru Wilo. Echipa noastră lansează produse și tehnologii noi menite să facă diferența pe piața internațională de soluții pentru încălzire, ventilație, aer condiționat și apă. În același timp, Grupul Wilo vine cu o abordare cât mai cuprinzătoare în relația cu utilizatorii produselor.  Ne bucurăm să fim prezenți la târg alături de atât de multe nume puternice din domeniu.”, Mariana Corlaci – Marketing Manager, Wilo România.

Sub motto-ul ”moving forw@ard[2]”, evenimentul reunește companii, participanți, experți și jurnaliști de pretutindeni care, pe parcursul a cinci zile, au oportunitatea de a descoperi produse inovatoare, de a prezenta soluții care revoluționează piața, de a dezbate și găsi idei de optimizare a sistemelor de încălzire, răcire, aer condiționat și gestionare a resurselor de apă.

Lumea pompelor și sistemelor de pompare la 360°

Momentul-cheie al participării Wilo la ISH îl reprezintă, pe lângă bogata gamă de produse, lansarea unui portal web intitulat Wilo-World prin care compania atinge noi orizonturi digitale. Platforma oferă o experiență de vizionare și accesare a produselor și soluțiilor pentru pompe și sisteme de pompare în format intuitiv, 360°, datorită fotografiilor extrem de realiste și detaliate. Utilizatorii au posibilitatea de a selecționa ce zone din platformă vor să viziteze, în funcție de aria de interes, având astfel parte de un tur virtual personalizat.

Cu un simplu click, povestea poate începe de la Wilopark, sediul companiei din Dortmund, recent reproiectat printr-o investiție record de aproape 300 de milioane de euro, și poate continua cu imagini, informații și detalii despre produse, prezentate dinamic, fiind ușor de explorat și înțeles, atât pentru pasionații domeniului, cât și pentru utilizatorii obișnuiți.

Dialog digital cu clienții oriunde, oricând

Dialogul cu clienții are loc tot mai mult în format digital prin instrumente de mare viteză și accesibilitate. Întreaga lume a pompelor moderne, performante, economice, fiabile și inteligente, atât de necesare pentru încălzirea clădirilor, a apei, pentru rezerva de apă sau pentru canalizare, este accesibilă prin Wilo-Assistant, de mare ajutor în proiectare, consultanță pentru clienți și operațiuni de instalare. Aplicația se bucură de un nou design și o interfață mai intuitivă, cu funcții noi și nenumărate posibilități de conectare, fiind capabilă să livreze întregul sortiment de tehnică de pompare de înaltă eficiență pe smartphone-urile și tabletele tehnicienilor din domeniile sanitar, încălzire și climatizare și ale proiectanților echipamentelor aferente clădirilor. Wilo-Assistant este simplu și ușor de instalat și cuprinde multe funcții utile, de la ghid interactiv de înlocuire a pompelor de circulație și de apă caldă menajeră, până la funcționalități de tip Augmented Reality.

Produse noi cu performanțe de top

ISH pune accentul și în acest an pe tema conservării resurselor și durabilității acestora, urmărind să stimuleze competiția productivă și pozitivă în sectorul sanitar, termic, aer condiționat și apă. Evenimentul global evidențiază importanța tehnologiilor inovatoare în domeniul energiilor regenerabile și al proceselor de valorificare mai eficientă a resurselor de apă. Eficientizarea este un cuvânt-cheie și în context pandemic, când este nevoie mai mult ca oricând de modele antreprenoriale care pot face față provocărilor actuale cu inovații tehnologice și soluții pragmatice.

Wilo știe și înțelege că resursele de apă potabilă ale lumii sunt sub constantă presiune, de aceea cu fiecare ocazie atrage atenția asupra necesității implicării în dezvoltarea unui viitor sustenabil care începe prin adoptarea unor obișnuințe de consum eco-friendly acasă.

Cu Wilo, tehnologiile complexe devin soluții ușor de utilizat, iar noul modul compact cu electropompă și convertizor de frecvență pentru ridicarea presiunii apei în aplicații rezidențiale și comerciale: Wilo-Isar BOOST5 pe care îl prezintă la ISH nu face excepție.

Wilo-Isar BOOST5 poate fi utilizat pentru alimentare cu apă menajeră și asigură în permanență o presiune constantă a apei în toate punctele de extracție, reglabilă pe trepte, indiferent de variabilitatea condițiilor de presiune oferite de compania publică de alimentare. Mai mult, operează în baza unui sistem eficient energetic și economic, astfel că rezultatul se vede direct în buzunarul utilizatorului care va resimți vizibil diferența în costurile facturilor de apă și energie electrică aferente căminului său.

Produsele Wilo sunt gândite să răspundă nevoilor practice din viața de zi cu zi a consumatorilor și să aducă plus valoare tuturor proiectelor de construcție, de la reședințe individuale, la clădiri sau sisteme de clădiri.

Inovații care se completează reciproc spre beneficiul utilizatorului

La fel de interesante sunt prezentările Wilo din cadrul ISH axate pe: pompa Wilo-Stratos GIGA2.0, viitorul economiei de energie pentru aplicații de încălzire, climatizare și răcire în clădirile în care trebuie să aibă loc deplasarea unor debite mari, la înălțimi de pompare mari, și seria Wilo-DrainLift SANI dedicată rezolvării tuturor dificultăților în materie de canalizare și ape reziduale, care poate fi utilizată în combinație cu noile separatoare Wilo-Separator excelente pentru a preveni înfundarea cauzată de grăsimea din sistemul de canalizare.

O politică responsabilă în inima practicii de business

Participarea Wilo la ISH 2021 reconfirmă statutul companiei de lider și trendsetter la nivel european și global în materie de automatizare industrială și evidențiază încă o dată rolul crucial al Grupului Wilo în promovarea unor politici de business concentrate pe maximizarea capacităților de producție concomitent cu accentul pus pe sustenabilitate și protecția mediului.

Realizările deosebite ale companiei sunt recunoscute și aclamate atât în Germania, cât și în întreaga lume, fapt subliniat și prin distincțiile obținute. Wilo se numără printre cei 50 de lideri mondiali ai protecției mediului selectați în baza celor 17 principii de sustenabilitate ale Națiunilor Unite, pentru proiectul „50 Sustainability & Climate Leaders” 2020 și este câștigătorul Premiului German de Sustenabilitate 2021, o distincție oferită companiilor, municipalităților și entităților angrenate în cercetare pentru performanțe de top în domeniul sustenabilității și protejării climatului.

Târgul ISH continuă până pe data 26 martie, cu prezentări, comunicări științifice realizate de specialiști recunoscuți din branșă, paneluri de discuții, competiții și multe altele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*