Grupul Miele continuă creșterea, chiar și în condiții de pandemie și investește în soluții sustenabile

Grupul Miele continuă creșterea.

Chiar și în condiții de pandemie, Grupul Miele își menține poziția de cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum și trendul de creștere, în ciuda restricțiilor și provocărilor la nivel mondial. Astfel, deși lunile martie și aprilie au reprezentat adevărate pietre de încercare pentru întreg grupul, cifra totală de afaceri a crescut cu 2% în primele 8 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a lui 2019.

„La momentul actual, Grupul Miele poate spune că a depășit cu succes momentele critice ale pandemiei de coronavirus. Mai mult, chiar, am reușit să obținem creșteri semnificative, în special pe piețele-cheie din Germania, Austria și Elveția, dar și în majoritatea țărilor Est Europene, precum și în China, Japonia și Coreea”, spune Dr. Reinhard Zinkann, Director Executiv și Co-proprietar Miele.

Evoluția nu se referă, însă, doar la cifre de afaceri, ci și la inițiative care pot ajuta clienții să dezvolte un stil de viață sustenabil și, astfel, să protejeze planeta. Unul dintre proiectele în care Miele a investit în ultimii ani este Agrilution, un start-up din Munchen ce produce mini ferme verticale, destinate chiar și celor mai mici apartamente.

Recolte proaspete și nutritive în propria bucătărie

Denumită Plantcube, inovația Agrilution este, în fapt, o seră în miniatură, ce nu depășește dimensiunile unui frigider și care oferă condițiile perfecte pentru creșterea salatelor, ierburilor sau microplantelor. Echipamentul poate fi încastrat în mobilierul de bucătărie, de exemplu, iar procesele sunt controlate complet automat de către un sistem electronic, ce menține în interior condițiile aferente unui sezon de primăvară.

Astfel, plantele sunt udate în mod automat, la intervalele ideale pentru dezvoltare, în timp ce sistemul de iluminat de tip LED se adaptează la spectrul de luminozitate necesar fiecărei culturi, simulând perfect razele de soare. Datorită acestei tehnologii, recolta va oferi cu 30% mai mulți nutrienți, fiind bogată în vitamine, minerale și antioxidanți.

„Dacă un kilogram de salată crescută pe câmp necesită cel puțin 240 de litri de apă până la recoltare și este transportată, în medie, 1.000 de kilometri până ajunge pe rafturile magazinelor, Plantcube are nevoie de doar jumătate din această cantitate de apă, pentru un an întreg de culturi. Practic este realizată o economie de apă de 98%”, spune Max Lössl, CEO Agrilution.

În acest moment, Plantcube poate crește simultan 8 culturi, dispuse pe 2 niveluri, iar utilizatorii pot alege dintre 25 de soiuri diferite de plante, de la busuioc thailandez până la mixuri de salată și microplante. Echipamentul poate fi comandat online, de pe site-ul www.agrilution.com.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*