Google a lansat brățara de fitness Fitbit Charge 6 cu funcții de sănătate îmbunătățite și interpretări mai precise pentru utilizatori

Brățara de fitness Fitbit Charge 6. FOTO Grayling

Google lansează cea mai nouă brățară de fitness din portofoliul său de dispozitive purtabile, Fitbit Charge 6, cu funcții îmbunătățite. Charge 6 are o monitorizare mai precisă a ritmului cardiac și capacitatea de a se conecta la aparatele de sport compatibile. În plus, utilizatorii pot folosi YouTube Music, Google Maps și Google Wallet direct de pe dispozitiv.

Noul tracker vine în trei culori și are până la 7 zile de autonomie a bateriei, un nou buton lateral haptic și un ecran tactil colorat.

Este disponibil în România începând cu luna octombrie 2023.

Echipa Google din România a contribuit la dezvoltarea noului Fitbit Charge 6, wearable care folosește cele mai noi tehnologii de inteligență artificială și machine learning. Hub-ul local este cel mai mare centru Google de dezvoltare pentru wearables din regiunea EMEA, iar tehnologiile pe care le dezvoltăm aici sunt integrate în produse și servicii populare ale Google, folosite de oameni din întreaga lume. Noul Fitbit Charge 6 are funcții îmbunătățite, precum EKG, analiza somnului și gestionarea stresului, care îi ajută pe utilizatori să își îmbunătățească antrenamentele și să își înțeleagă mai bine corpul.”, a menționat Lavinia Neagoe, Director of Engineering & Bucharest Site Technology Lead la Google.

Modurile în care Fitbit Charge 6 ajută utilizatorii să își monitorizeze mai eficient starea de bine:

Monitorizarea ritmului cardiac îmbunătățită: Charge 6 are cea mai precisă frecvență cardiacă de pe oricare din trackerele Fitbit, datorită unui algoritm îmbunătățit de machine learning ce împrumută inovația de la Pixel Watch. Urmărirea ritmului cardiac în timpul activităților intense precum antrenamentele HIIT (High Intensity Interval Training), spinning și vâslit este cu până la 60% mai precisă decât pe versiunea anterioară a dispozitivului. Utilizatorii au astfel interpretări mai precise pentru monitorizarea caloriilor și minutelor din zona activă, sau pentru monitorizarea scorului de pregătire zilnică și a scorului de somn. Evaluarea ritmul cardiac pentru fibrilația atrială se poate face cu aplicația EKG.

Opțiunea de a conecta dispozitivul la aplicații și aparate de fitness: Charge 6 poate fi conectat prin sistemul Bluetooth la aplicații populare de fitness și la aparate de exerciții compatibile pentru a urmări ritmul cardiac în timp real.

Statistici cheie pentru o varietate mai mare de sporturi și antrenamente de fitness: Charge 6 poate fi folosit pentru a monitoriza peste 40 de sporturi și antrenamente, inclusiv 20 de activități noi precum HIIT, antrenament de forță sau snowboard. Datorită GPS-ului încorporat, antrenamentele în aer liber pot fi monitorizate chiar și de la distanță, dacă telefonul compatibil cu dispozitivul este acasă.

Animarea antrenamentelor cu ajutorul YouTube Music: Utilizatorii pot folosi YouTube Music pe Charge 6 în timpul antrenamentelor lor, cu un abonament YouTube Music Premium plătit. Abonamentul le oferă utilizatorilor și recomandări de muzică pe baza exercițiilor pe care le practică.

Utilizarea altor aplicații utile, din mers: Charge 6 este prima brățară de fitness Fitbit care include Google Maps și Google Wallet. Astfel, utilizatorii pot plăti acum contactless și pot obține indicații pas cu pas de la încheietura mâinii. Dispozitivul include și o funcție nouă care le permite utilizatorilor să mărească textul de pe ecran.

Senzori avansați pentru funcțiile de sănătate și o stare de bine: Charge 6 urmărește saturația de oxigen (SpO2), variabilitatea ritmului cardiac, ritmul respirator, cât și calitatea somnului sau nivelul de stres. Funcția de scanare a activității electrodermice (EDA) măsoară răspunsurile fizice ale corpului, pentru a oferi utilizatorilor îndrumări practice pentru gestionarea stresului.

Cu șase luni gratuite de Fitbit Premium, utilizatorii pot avea acces la mii de sesiuni de antrenament și de mindfulness în noua aplicație Fitbit care să-i ajute să-și îmbunătățirea starea de bine. Totodată, scorul de pregătire zilnică este o funcție Premium care-i ajută pe utilizatori să înțeleagă cât este de pregătit corpul lor pentru a face față unui antrenament dificil sau dacă este cazul să se recupereze o zi.

Charge 6 va fi disponibil la prețul de 799 lei (preț recomandat) și include un abonament de șase luni la serviciul Fitbit Premium.

Charge 6 este disponibil în trei opțiuni de culoare (Obsidian, Porțelan și Coral). Utilizatorii își pot personaliza dispozitivele cu noile accesorii, curele din materiale și culori diferite care se potrivesc pentru orice ocazie, disponibile pe Fitbit.com.

Fitbit Charge 6 funcționează cu majoritatea telefoanelor care rulează Android 9.0 sau mai nou, și iOS 15, necesită un cont Google și acces la internet. Unele funcții necesită o aplicație mobilă Fitbit și/sau un abonament plătit Fitbit Premium.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*