Franța a prelungit durata codurilor roșu și portocaliu de caniculă până pe 24 august

Vedere din Franța. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că serviciul local de meteorologie – Météo France a anunțat cod roșu de caniculă și extinderea codului portocaliu de caniculă în majoritatea regiunilor Franței, începând din data de 21 august 2023 și până joi, 24 august 2023.

Astfel, departamentele Drôme, Ardèche, Rhône și Haute-Loire vor trece la cod roșu de caniculă, temperatura maximă urmând a fi cuprinsă între 37 și 42 grade Celsius, iar în 26 de departamente a fost anunțat cod portocaliu de caniculă: Alpes-Maritimes, Ariège, Charente, Charente-Maritime, Cher, Corsica de Sud, Côte-d’Or, Creuse, Indre, Nièvre, Pyrénées-Atlantiques, Hautes-Pyrénées, Pyrénées-Orientales, Bas-Rhin, Haut-Rhin, Haute-Saône, Paris, Deux-Sèvres, Var, Vendée, Vienne, Haute-Vienne, Territoire de Belfort, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis și Val de Marne.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii web a Météo France (https://vigilance.meteofrance.fr/fr).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*