FOTO “La Iordache” – ideea prin care Lidl aduce mâncarea românească în locuri neașteptate

Restaurantul "La Iordache" din Portul Turistic Tomis, Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Restaurantul "La Iordache" din Portul Turistic Tomis, Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Restaurantul "La Iordache" din Portul Turistic Tomis, Constanța
Restaurantul “La Iordache” din Portul Turistic Tomis, Constanța

Săptămâna trecută am dat de un anunț pe site-ul Lidl prin care eram invitat să fac o rezervare pentru un pop-up restaurant cu mâncare românească. Ceea ce a urmat este una dintre cele mai interesante experiențe din retailul românesc.

Lidl România dă dovadă că știe să-și apropie clienții. Eu merg la ei de 3-4 ori pe lună. De obicei urmăresc pe site ofertele și când e ceva ce-mi place, trec pe la magazin. Sunt trei în Constanța și dacă nu mai au produsul în stoc într-unul dintre ele, cu siguranță îl prind la celelalte.

S-a întâmplat să nu mai prind deloc un produs și atunci am avut surpriza plăcuta ca Lidl să mă ajute. Citește povestea nebulizatorului de la Lidl – https://www.boio.ro/cum-stie-lidl-sa-si-apropie-si-mai-mult-clientii-povestea-unui-copil-mai-sanatos/

Am făcut introducerea asta doar pentru a vă arăta că am mai avut parte de experiențe interesante cu Lidl, dar cea de acum le întrece pe toate.

Așadar m-am înscris pe site-ul lor cu o rezervare la restaurantul românesc care urma să apară, peste noapte, în Portul Turistic Tomis și, câteva zile mai târziu, am primit un telefon de confirmare. Eu uitasem deja de poveste, așa că telefonul primit a fost total neașteptat.

Ideea e simplă: Lidl a deschis (până acum doar în București, Cluj și Constanța) restaurantul “La Iordache”. Este o veche cârciumă românească în care mănânci doar bucate tradiționale, toate bazate pe produsele Lidl. Numele restaurantului vine de la unul omonim, în care, legenda spune, au fost creați primii mici. Lidl a angajat 3 bucătari cu vechime în branșă, pe lângă omul care le repezintă imaginea și au gândit un meniu românesc.

Ce e pe meniul “La Iordache”

Cel de la Constanța era frumos gravat pe o placa de lemn. Am primit-o atunci când ne-am așezat la masă. Erai invitat să îți alegi câte un fel de mâncare din Aperitiv, Ciorbe, Fel Principal și Desert. Porțiile nu sunt exagerat de mari, dar după patru feluri de mâncare abia mai poți să te ridici de la masă.

Eu sunt un fan al salatei de icre, așa că am încercat și varietatea lor cu icre de știucă și crap. Am gustat de la persoanele cu care eram la masă și ceva din platoul cu mezeluri țărănești și m-am minunat de cât de bună era brânza de burduf din celălalt platou.

Cu ciorbele, dar cea de văcuță avea un farmec deosebit. Carnea părea puțin afumată și zeama puțin mai groasă spăla bile căile pentru ceea ce urmează.

Felul principal era legat de specificul zonei și mulți clienți își luau păstrăv. Eu am ales un Mix Grill și nu am regretat. Un pont bine de ținut minte este că “Rulada de Pui cu Piure de Cartofi și Mazăre” este dulce rău! Siropul de cătină din ea își spune cuvântul.

La desert am fost plăcut impresionat de “Zabaione și Tartă cu vișine”, iar dacă vrei ceva mai ușor poți să iei platoul cu fursecuri și bezele.

Atmosfera din restaurant era completată de muzica românească LIVE, dar mie mi-a plăcut și felul în care angajații aveau grijă să nu-ți lipsească nimic.

Apropo, acest articol nu este un advertorial. Chiar mi-a plăcut experiența creată de Lidl și aș vrea să o văd permanentizată. Restaurantul pop-up din Constanța a dispărut după 5 zile. Sunt convins că un astfel de restaurant ar atrage mii de turiști (în special străini) în fiecare vară pe litoral. Eu unul sunt sătul de prețurile mari și calitatea slabă a localurilor din Mamaia.

Mi-a șoptit cineva că următorul “La Iordache” apare undeva în vestul țării. Vă sfătuiesc să nu-l ratați!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*