Foloseste BCC in email

Primesc citeva zeci sau sute de emailuri in fiecare zi. Astazi, de exemplu am primit 126 emailuri.

30 sau 40% din ele sunt Spam. Restul sunt fie chestii care nu ma intereseaza deloc, fie comunicate de presa. Doar vreo 30 de emailuri imi folosesc cu adevarat si pe ele le pastrez, le raspund si le sortez.

Problema este alta. Majoritatea comunicatelor de presa si emailurilor trimise de diferite cunostinte au o problema comuna: Sunt trimise pe adrese multiple si toate adresele de email sunt in campul “TO” sau “CC”, adica sunt vizibile tuturor. Inclusiv spyware-ului si virusului care sta pe ascuns pe computerul unui destinatar. Si uite asa fac rost de SPAM nou in fiecare zi.

De astazi am hotarat sa trimit un mail automat tuturor celor care imi trimit emailuri fara sa-mi puna adresa la “BCC”

Pentru cei care nu stiu, BCC inseamna Blind Carbon Copy si vine de la faptul ca adresa de email a unei persoane care primeste un mass-email este ascunsa de ceilalti destinatari.

Iata textul pe care il vor primi cei care imi pun adresa de email in misive adresate la gramada. Nu discut despre prieteni care imi trimit un email mie si altor doua rude, totusi.

Buna ziua,

In primul rind va multumesc pentru emailul trimis. Sunt convins ca informatiile imi vor fi de ajutor.

Pe de alta parte, as vrea sa va rog sa NU mai trimiteti emailuri la mai multe adrese de email fara sa folositi campul BCC.

Daca puneti adresele la “TO:” sau “CC:” numele tuturor celor carora le trimiteti emailul este vizibil oricui primeste aceste informatii. Totodata, adresa de email este expusa virusilor din computerele destinatarilor si, in consecinta, este o invitatie deschisa la SPAM.

PS: Acesta este un email trimis automat, spre binele tuturor. Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, dar nici sa-l ignorati.

Ca sa nu fiu nevoit sa tastez cele patru paragrafe de 30 ori pe zi am sa folosesc un TextExpander Snippet.

Cred ca e cazul sa educam lumea (purtatorii de cuvant) si in privinta modului in care e trimis emailul.

In momentul de fata 9 din zece emailuri de tip “Comunicat de presa” sunt trimise cu toate adresele in To sau CC. Sunt curios cum va schimba acest demers al meu situatia in urmatoarele saptamani.

Update: O parte dintre cititori au intrebat cum trimit reply-urile: automat sau manual.

Eu prefer sa le trimit manual, dar exista o solutie prin care poti sa le trimiti automat. Nu este una 100% sigura, dar in cazul meu functioneaza OK. Iata pasii:

Creaza o regula in Mail. I-am spus “Email BCC”. Alege:

– “If Any of the following conditions are met”

– “To Contains @yahoo.com”

– “Reply to Message” si pune textul de mai sus.

Am ales metoda asta pentru ca adresa mea de mail nu este pa Yahoo si sunt foarte multi oameni care folosesc Yahoo, asa ca exista sanse mari ca expeditorul sa fi ales si un destinatar care are email pe yahoo.com. In plus, daca cineva trimite un email pe o adresa de Yahoo si emailul ala ajunge si la mine inseamna ca emailul a mai fost trimis cu “To:” pe cel putin o alta adresa.

In cazul meu, as putea sa adaug si alte adrese comune in media, cum ar fi @adevarul.ro sau @antena1.ro (sunt doar niste exemple aleatorii).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

  1. Si eu sunt curios.

    Mai nou am descoperit un link catre toate adresele de mail ale unei baze de date apartinand unui forum.
    Am dat mail sa -i anunt si rezultatul a fost :niciun raspuns de 2 zile

  2. Phrase Express are si o varianta pentru stick, de aceea l-am considerat util. Am incercat si Texter, si e OK. A mai ramas misterul cum automatizezi raspunsul…sau aplici tu scurtatura pentru textul stabilit la fiecare email ? Nu de alta, dar chiar sunt o multime de expeditori care fac acest lucru, mai ales unii moderatori de la diverse forumuri..:)

  3. Revin cu o intrebare: merge si direct pe web client gen Yahoo si Gmail? Sau in Mail client al OS-ului?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*