foldere parolate pe Mac

nu-i asa ca ai ceva de ascuns, in computer? Ai nevoie de o metoda prin care sa poti ascunde documente, foldere de ochiul Spotlight, sa poti sa le transporti pe un flash drive fara sa te temi ca le gaseste cineva sau sa le tii pe desktop fara sa-ti pese.

well, pina acum exista o metoda manuala prin care puteai sa creezi un astfel de folder. Daca nu ai chef sa urmezi niste pasi, insa… poti sa downloadezi Secure Files. Programelul (free) face totul pentru tine. Trebuie doar sa iti aduci aminte parola.

Apropo, pentru cine nu stie pasii pentru Metoda Manuala mentionata mai sus, iata-i (via Andrei Popescu):

Open Applications->Utilities->Disk Utility.

Click the “New Image” icon in the toolbar (or use Images->New…->Blank Image)

Fill in “Save as:” field with a name.

Select an appropriate size

Set the excryption to AES-128

Keep the format as “read/write disk image”

Click “Create”

You’ll be prompted for a password – enter one

Very important: Unselect “Remember password (add to Keychain)” before clicking OK to set the password.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*