Firefox 4 – mort la nastere

Firefox 4 a intarziat nepermis de mult. Eu inteleg ca Mozilla vrea sa-l perfectioneze, dar sa ajungi la Beta 12 si tot sa ai probleme este gresit. Un simplu test cu un singur tab deschis imi arata ca Firefox 4 beta consuma aproape de 2 ori mai multa memorie decat Chrome 10 Beta.

Acum, Jay Sullivan (vice-presedinte Mozilla) sustine ca vor incepe sa urmeze modelul Google in privinta release-urilor: update-uri mai dese, cind un feature este gata in locul update-urilor monolitice.

“What we want to do is get the power into users’ hands more quickly,” he said. “For example, the video tag was shippable in June – we should have shipped it. Meanwhile, we’re waiting for this whole package. Why wouldn’t we ship the video tag when it’s ready?”

Sincer sa fiu, nu mai cred in Firefox. Am facut pasul catre Chrome si nu stiu daca Firefox reuseste sa se trezeasca din somn prea curind.

Ca sa nu mai zic ca pagina lor de Update imi spune ca au rezolvat 7000 de bug-uri. Wow! Daca stiam ca are atitea probleme nu il foloseam in prima faza.

Lasand gluma la o parte, imi lipsesc citeva extensii din Chrome, dar experienta este mult mai rapida si, pina la urma, de asta am nevoie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*