Email este noul E-mail

E oficial: E-mail-ul si-a pierdut cratima. AP Stylebook a anuntat modificarile majore ale anului 2011. Printre ele, si unele legate de telefoanele mobile. “cellphone” si “smartphone” se scriu de acum legat.

Sper ca jurnalistii romani sa nu adapteze prea curind regulile la gramatica noastra. Chiar nu vreau sa vad “un pic” scris “umpic”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. “Umpic” face parte din jargonul de mess :) il folosesc si eu dar am speranta ca o sa ramana decat acolo :P

  2. @Calin: N-ar fi rău să exrsezi umpic cazurile “decât” – negativ şi “doar” – afimativ. Invers nu prea se poate.

  3. AP se referă cel mult la presa de limbă engleză din SUA. Ce treabă are cu presa de limbă română?

    P.S. în română e-mail se scrie clar cu cratimă (DOMM2) sau se traduce „poștă electronică”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*