Dragobete pe Google: de la tradiții și cadouri, la locuri romantice

Google aduce îmbunătățiri ale protecției confidențialității
Google

Orice sărbătoare a iubirii este un prilej de bucurie. Românii au chiar două astfel de momente în februarie, căci după 14 februarie, Ziua Îndrăgostiților, marcată la nivel global, urmează varianta locală, Dragobete, pe 24 februarie. Este un nou prilej dovezi de dragoste și nu numai. Căutările românilor din ultimele 7 zile după cuvântul „Dragobete” arată că interesul în jurul acestui moment este legat de cadouri – cu mențiunea că se caută și specific cadouri „pentru el”, mesaje și poezii de Dragobete, dar și desene potrivite acestei sărbători. Cel mai mult, interesul în căutările pe Google din apropierea sărbătorii este direcționat către tradițiile, povestea și legendele din spatele acesteia.

Căutări după termenul „Dragobete” pe Google în România în ultimele 7 zile (16-23 februarie)

Dragobete 2022

Dragobete legendă

Dragobete tradiții

Desene de Dragobete

Mesaje de Dragobete

Cadou Dragobete

Despre Dragobete

Cadou Dragobete pentru el

Poezii de Dragobete

Scrisori de Dragobete

O călătorie într-un loc romantic este unul dintre cele mai potrivite moduri în care poți să petreci o sărbătoare a dragostei. Iată câteva recomandări de astfel de locuri din lume, pe care oricine le poate vizita virtual pe Google Maps și Google Arts & Culture:

Casa Julietei din Verona – chiar dacă „Romeo și Julieta” este o ficțiune, unii spun că balconul acestei clădiri l-a inspirat pe Shakespeare, așa că turiștii lasă scrisori de dragoste sub acesta

Zidul Te iubesc, Paris – localizat în Piața Jehan Rictus, această operă murală este formată din 612 bucăți de gresie pe care este scris „Te iubesc” în 250 de limbi.

Zidul dedicat lui John Lennon, Praga – În 1980, după asasinarea lui John Lennon, un artist necunoscut a pictat un graffiti pe un zid din Praga cu versuri ale lui John Lennon și Beatles. Zidul a rezistat comunismului și a devenit un simbol al păcii și dragostei.

Mormântul scriitorului Oscar Wilde din Paris, acoperit de urme de ruj lăsate de sărutările vizitatorilor, o tradiție apărută prin anii 1990. Erau așa de multe, că autoritățile au construit un panou protector în jurul mormântului pentru a-l proteja

Pont de Arts, Paris – Acest pod peste Sena este preferat de cupluri pentru plimbări, pe care cuplurile obișnuiau să pună lacăte ca semn al iubirii lor. În urmă cu câțiva ani, greutatea miilor de lacăte au avariat podul, așa că autoritățile au decis să le îndepărteze.

Poarta Sărutului, Târgu Jiu, România – Operă a marelui sculptor Constantin Brâncuși, monumentul seamănă cu un arc de triumf, pe ale cărei coloane se găsește simbolul sărutului, două jumătăți de cerc, caracteristice operei artistului.

Taj Mahal, India – Construit în secolul XVII, este mausoleul pe care împăratul mogul Shah Jahan l-a construit în memoria celei de-a doua soții, Mumtaz Mahal.

Ponte dei Sospiri, Veneția, Italia – Veneția este unul dintre cele mai romantice orașe din lume, iar Ponte dei Sospiri este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a porni într-o plimbare virtuală pe canalele venețiene.

Platforma Google Arts & Culture oferă diverse colecții dedicate dragostei și exprimării ei în artă, reunite într-o amplă expoziție, ce cuprinde cele mai faimoase săruturi din artă, orașe romantice, cadouri, istorie a mesajelor de dragoste, multă culoare și flori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*