Doua milioane iPhone 5 pre-comandate in 24 ore

Doua milioane. Pare putin?

Sa punem cifrele in context:

1. iPhone 4S a avut 1 milion pre-comenzi in primele 24 ore.

2. Samsung Galaxy Tab s-a vandut in 1,8 milioane exemplare in 18 luni. Am zis luni, nu ore.

3. Samsung Galaxy S3 a avut 10 milioane de comenzi in doua luni. Asta inseamna o medie de 166.666 exemplare la 24 ore.

Sunt tare curios care vor fi vanzarile de iPhone 5 in prima zi, pe 21 septembrie.

In other news, actiunile Apple au ajuns la 700 dolari/bucata. Adica au crescut intr-un an de la 354 la 700.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. Spectaculos!! Totusi, senzatia pe care o am ori de cate ori vine vorba in ultima vreme de actiunile apple, este ca ele sunt oarecum supraevaluate – stiu ca piata decide pretul, insa nu stiu de ce am feeling-ul acela de “bula de sapun” si ca urmeaza sa se intample ceva.
  P.S. – nu stiu daca as mai fi simtit asta in situatia in care Steve Jobs inca mai traia.

 2. @Tudor: au totusi aproape 90 miliarde de dolari in banca. Pot sa nu scoata nimic in urmatorii ani si sa nu vanda nimic si tot vor avea bani sa-si plateasca actionarii, angajatii si darile.

  Asta e diferenta intre un Apple si un Facebook in privinta pretului si evolutiei actiunilor. Daca serverel Facebook mor sau lumea incepe sa migreze in masa la Google+ ei nu prea au ce face si nici bani in banca nu au atit de multi.

 3. @Tudor: Imi pare rau sa o spun…dar ai dreptate

  @Adrian: Din pacate banii din banca nu au legatura cu cotatia de la bursa. Acolo totul se bazeaza mai mult pe zvonuri, previziuni si este in functie de cerere si oferta, nu pe ceva concret. Tie ti se pare normal ca o companie care produce 5-6 produse electronice sa fie cea mai mare din lume??? Lumea asta se invarte in jurul altor valori.

 4. @Andrei: intr-adevar, nu banii din banca conteaza, dar si aia contribuie la confortul moral al cumparatorilor de actiuni. Si cu cit cererea e mai mare, cu atit creste valoarea lor.

 5. @Adrian: Totusi….vorbim de electronice, nu de petrol, gaze naturale, electricitate, mancare, masini,etc

  @Cristi: Pe bursa nu sta nimeni sa se intrebe ce calitate au produsele, ci daca va exista cerere pentru acele actiuni sau nu.

  @Boio: Problema actuala a burselor este ca sunt aproape strict speculative. Nu se cumpara actiuni la o companie pentru aportul profitului, ci pentru a specula. Hai sa cumpar acum cu x dolari ca sa vand maine pe x+1.

 6. @Andrei
  Ai un mod de gandire extrem de gresit ,mie nu mi se pare normal ca o companie care exploateaza resurse sa fie pe primu loc in fata uneia care creeaza tehnologie ,care dezvolta idei ,sper ca pe viitor acest tip de mentalitate sa dispara .
  O companie cum este apple la baza careia se afla cercetarea poate sa faca sa dispara necesitatea (dependenta) pentru petrol/gaze/etc. ,sper sa nu ami ajunga niciodata o companie de resurse pe primul loc ,nu merita din nici un punct de vedere ,sunt vanzatori ai unor resurse ce ne apartin noua tutoror ,nu au inventat nimica ,nici macar nu inbunatatesc ceva anume .
  Inafara de cele spuse mai sus ,nu exista nici o companie cu un background mai solid in momentuld e fata care sa ocupe primul loc din domeniul IT/Electronice si cum am spus sper ca niciodata sa nu se mai ajunga ca o companie de resurse sa ajunga pe primul loc ,asta ar insemna ca acea companie fura efectiv bani din buzunarele noastrea .

 7. @AdrianS: ce mare tehnologie creeaza apple de merita sa fie pe primul loc ? nu a inventat nici medicamnete pt cancer, nici tehnologii mai putin consumatoare de resurse, ci doar un amarat de TELEFON. Ce idei marete si utile pentru omenire a dezvoltat Apple ? Voi realizati ca ceea ce face apple este total inutil pentru societate ? nici nu traim mai mult datorita iphone-ului, nici nu ne imbunatateste in vre-un fel calitatea vietii, pur si simplu avem oportunitatea de a vorbi la telefon (ce-i drept mai putin decat acum 5 ani cand telefoanele se faceau pt a vorbi iar bateria tinea mai mult de 1 zi) si de a juca angry birds concomitent.

  Fata de concurenta, face intr-adevar cele mai bune telefoane dpdv calitativ, dar revin: e doar un simplu device, hai sa nu-l ridicam la rang de opera de arta…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*