Doraly Expo Market investește 2,1 milioane de euro în soluții de eficienţă energetică

FOTO PI2 PR

Doraly Expo Market, situat în Afumați, jud. Ilfov, cunoscut de aproape 30 de ani ca unul dintre primele parcuri comerciale angro din Romania, implementează normele ESG (Mediu, Social & Guvernanță) prin instalarea de centrale fotovoltaice, a unor stații de încărcare pentru mașinile electrice și înlocuirea cu LED-uri a tuturor corpurilor de iluminat.

Prin investiții în valoare de 2,1 milioane euro Doraly diminuează amprenta de carbon, reduce dependența de sursele de energie convenționale şi îmbunatăţeşte performanţele companiei prin reducerea semnificativă a costurilor cu energia pentru consumul parcului comercial.

Panourile fotovoltaice vor produce anual cca. 2.700 MWh de energie verde, reprezentând aproximativ 50% din energia consumată.

S-au înlocuit corpurile de iluminat tradiționale cu LED-uri, pentru întreaga suprafaţă, o decizie ecologică, ce reduce costurile de întreținere, dar şi consumul de energie cu 75%, aducând beneficii și clienților, printr-o iluminare mai bună, mai strălucitoare și un mediu de lucru mai plăcut.

Instalarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice ajută la crearea unui mediu înconjurător sustenabil, facilitează accesul la încărcarea vehiculelor electrice în cadrul parcului comercial, contribuind la sporirea popularităţii și accesibilităţii acestora.

Doraly dă un exemplu pozitiv în comunitate, eliminând 800 de tone de CO2/an prin investiţiile făcute şi își propune să continue să investească în soluții de reducere a consumurilor, dar şi în producția de energie verde pentru reducerea aproape de zero a amprentei de carbon.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*