DongleGate

Vei vedea ca Internetul se umple zilele astea de o poveste ciudata.

Un developer aflat la o conferinta face o gluma in care asemuieste un Dongle cu un organ sexual. O alta spectatoare, aflata in fata lui este enervata de comentariu (care nu o privea pe ea), ii face o poza developerului si o pune pe Twitter.

Tot Internetul incepe sa discute despre asta. Mai intai in cercuri ale developerilor, apoi si pe Twitter si Facebook. Citeva zile mai tarziu, developerul (Mr. Hank) este concediat. El isi cere scuze pe net si spune ca totul a fost o gluma si ca nu era normal sa ii apara poza pe net si sa fie concediat. Mai ales ca are 3 copii si ii placea job-ul.

Angajatorul tipei (Adria) este si el deranjat de amploarea pe care o capata scandalul si o concediaza.

Acum lumea impartita in doua tabere: cei care il condamna pe developer pentru ce a spus si cei care o condamna pe ea pentru ca nu a rezolvat problema cu staff-ul conferintei, ci a pus totul pe Twitter.

Un articol interesant este si cel scris de Amanda Blum.

“The last 24 hours have been some of the ugliest on the internet. The tech community, especially the Open Source community is built on respect for others. There’s a gentleman’s code for privacy (taking a picture w/o permission is not ok; spamming someone a virtual crime) and procedure dictates even security leaks to be reported privately. Trolls aside, if you don’t believe there is misogyny in the tech world, this will absolve you of that belief. There was little reasonable chatter, instead she was attacked not as a person or developer but as a female- a bitch.”


Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. n-o cunosc, nu e sora, gagica mea sau mai stiu eu ce, dar SIGUR nu a crezut ca se va ajunge la asa ceva. nu cred ca a fost rau intentionata. a actionat in cel mai dobitoc mod posibil, dar nu cred ca a fost o rautate intentionata. ce ti-e si cu femeile astea…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*