Dilema muncitorului la negru

sa zicem ca ai angajat pe cineva sa iti faca o lucrare. La negru. Omul te taxeaza mult mai mult decit pretul pietei si tu stii asta. La final de lucrare insa, el se pacaleste si calculeaza gresit. In defavoarea lui.

Ii dai salariul supra-evaluat cerut de el la inceput sau cit a calculat el gresit, la final?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. Pai sa ai in vedere si calitatea lucrarii ca tu esti cu banul. Tu ii platesti bani buni asa ca trebuie sa ai pretentii la o lucrarea buna.

 2. Depinde. Trebuie sa ai in vedere calitatea lucrarii, cine este omul respectiv (prieten, ruda, etc) s.a.m.d. Pe criza asta.. Ce sa ii mai dai? :)))

 3. Problema este asa:

  1. daca angajezi pe cineva la negru atunci ar trebui sa il platesti sub pretul pietei pentru ca altfel iti angajai pe unul pe bune.

  2. daca vrea sa lucreze la negru si cere bani mai multi decat pretul pietei, iar la sfarsit se incurca si ar trebui sa ii dai mai putin, ar trebui sa ii explici ca normal nu se da mai mult decat pretul pietei pentru munca la negru, ca s-a pacalit, dar pentru ca esti om de omenie faci o medie si ii dai putin mai mult decat cu ce s-a pacalit el…

  Intelegi? :D e cam alambicat rationamentul dar citeste-l de 2 ori :))

 4. de unde sti tu cum e cu muncile la negru in romania? iti spun eu ca nu te “supra taxeaza”, iti cere mult mai putin decat o firma autorizata care iti face acelasi lucru. tu ce ai prefera sa dai 1000 de lei pe o lucrare stiind ca ceilalti 300 merg la statul nostru iubit si la parlamentarii nostri draguti, sau 700 direct omului? si nu, eu nu lucrez la negru, sau in constructii..

 5. nu ii platesti nici pretul supraevaluat, dar nici pretul subestimat, ci exact cat merita, undeva intre aceste 2 valori.

 6. Ii platesti cat iti cere. Nu e problema ta ca el nu stie face socoteli. Sa-si ia un calculator, sau ceva de genul.. Dupa acelasi pincipiu ca necunoasterea legii nu te dezvinovateste. Trebuie sa cunoasti totul si sa fii informat;)

 7. Daca ai batut palma pe o suma sau pe un tarif, il respecti. Daca nu iti convenea, puteai sa nu-l accepti.

  Asta e, poate ai negociat gresit, dar corect este sa-i platesti omului cat ai fost de acord initial.

  … Parerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*