de la pc la mac: download si tutoriale

azi m-am ocupat aproape exclusiv de download-uri si tutoriale pentru mac. citesc, descarc aplicatii la greu si ma pregatesc sa fac pasul spre mac.

apropo, folosesti mac? ce aplicatii merita bagate in seama? ce aplicatii iti fac viata mai usoara cind vine vorba de blog, mail, contacte, programare sau design? pe ce merita sa dai banii si ce merita sa cauti variante crackuite?

ai windows pe mac? foosesti virtualizare sau bootcamp? lasa-ti experienta acestei treceri mai jos, in comentarii.

de azi in doua saptamani o sa ma bucur deja de primul meu 15” MacBook Pro…

update: cea mai buna solutie pentru trecerea de la outlook 2007 la entourage sau mail pare sa fie O2M. costa 10 dolari dar iti transfera tot ce ai in outlook spre mail sau entourage imediat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. @Stefan Vlad: eu astept o versiune oficial uTorrent pentru OS X (si sper sa nu mai astept mult).
  Sa ii mai fac o completare lui Adrian:
  Eu cand am facut switch-ul habar n-aveam de asa ceva. Nu mai pusesem mana pe un mac din 2000 (mai exact un iMac colorat.. cu OS 9). Nu mi-a placut OS 9 si implicit (c-asa suntem noi, oamenii facuti) nu mi-a mai creat un interes mediu/ridicat nici un produs Apple.
  Am avut ocazia insa sa iau un iBook G4 de la un amic care nu stia exact ce si cum este cu el. In stare perfecta si ultimul model de PPC (aflat ulterior), la banii care i-am platit (si dat faptul ca aveam nevoie urgenta de un notebook) nu am zis nu si bine am facut.
  Eh, cu Tiger instalat viziunea mea asuprea Mac-urilor s-a schimbat radical. Nu mai aveam nici un stres in legatura cu germenii care umbla pe diverse website-uri, se misca foarte bine, blocarile nu erau sau erau foarte rare, s.a.m.d.
  Implicit am inceput sa ma documentez despre tot ceea ce tine de Apple (incluzand iPhone, despre care aveam o parere sa zicem proasta) si am aflat ca intr-adevar pot sa ma lipsesc de programele PC, pe parcurs. (mai adaug ca m-am obisnuit atat de mult incat acum imi este destul de greu sa mai utilizez o masina care ruleaza Windows)
  Mi-am luat apoi si un iPhone. Prima generatie. Mi-a placut si acesta pentru ca e altceva cand il ai efectiv (comparativ cu opiniile,fotografiile,specificatiile existente pe internet) si acum am un iPhone 3G si un Macbook Pro pe care nu le-as da niciodata. Nu intelege ca am renuntat la iBook care, chiar si cu Leopard functioneaza bine. Am chiar si o ‘scoica’, adica un iBook G3 dar n-are rost sa insiram obiectele Apple.
  Ideea mea dezvoltata in destul de multe fraze a fost sa nu te documentezi foarte tare, uneori practica face cat 10 carti. Plus ca e mai bine sa descoperi tu. Switch-ul nu-i greu, iti garantez.
  In maxim o luna ar trebui sa te obisnuiesti. Daca insa nu (excludem in proportii destul de mari aceasta varianta dar totusi exista) te obisnuiesti, faci parte din minoritate care nu poate fi ‘convertita’.
  Succes si tine-ne la curent.
  P.S.: Daca imi zici unde pun pozele cu wallpaper-ul tau aplicat pe Mac-ul si iPhone-ul meu, iti trimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*