Dar Flash nu are?

Imi plac cei care analizeaza produsele Apple dintr-un anumit unghi*:

“4G? Inutil la noi în ţară. La noi iPad 3 probabil că va fi limitată la 21 Mbps. Până vom avea noi o reţea 4G/LTE mai apare o generație iPad.”

Guess what? Nici in Australia sau muuulte alte tari noul iPad nu merge in retelele 4G. Asta nu inseamna ca nu poate sa beneficieze de viteza mare a unei retele 3G pe care o gaseste automat atunci cind “Data” este enabled. Asta nu face ca iPad sa nu merite pentru ca are un cip in el care stie mai mult decit ii ofera o retea din Romania.

In Romania Vodafone se zbate cu problemele de retea/acoperire pentru Serviciile de Voce, dar pentru asta noi nu ramanem la telefoane Nokia 1100.

Mai lipseste sa spunem ca noul iPad nu este bun pentru ca nu are Flash. Mda, de aia nu o sa se vanda in peste 50 milioane de exemplare.

De aia nu s-a vandut nici primul iPad in 14 milioane de exemplare pentru ca nu avea Multi-tasking si nici al doilea in 40 milioane de exemplare pentru ca nu avea port USB, HDMI si alte zorzoane.

*Ma refer la unghiul strugurilor acrii: “Nu sunt fan Apple deoarece mi se par prea scumpe produsele lor

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. Nu vad motivul pentru care e disperarea asta dupa 4G. Multi au abonamente la clicknet de 20 mbps acasa si viseaza la 73mbps pe ipad. Chiar daca aveam retele 4G in romanica, nu aveam bani de vitezele astea.

 2. O sa încep in ordine inversă: nu se ajunge la 73 mbps pe teren. Indiferent ca el este in România sau la New York. In review-ul făcut de Joshua Topolsky ultimului iPad, la un semnal aproape full pe LTE a avut un rezultat de 23mbps. Și cam pe acolo vor fi cifrele, cu mici excepții, date de teste individuale . Nu e vorba despre o încrîncenare de tipul ” hai să downloadăm de pe torrent ceva cu noul iPad, stînd pe o bancă in parc” , ci mai degrabă de construirea și dezvoltarea unei rețele care sa permită un acces decent odată cu creșterea aceasta enormă a numărului de dispozitive mobile care o accesează. Sînt americani care au în continuare dial-up acasă, dar dispun și de telefoane mobile cu acces internet 4G. Adrian cred că ne poate confirma… Nu e vreo regulă pe nicăieri, care să ne oblige sa evoluăm tehnic. Dar e important să o facem.

 3. Nu stiu cum faci dar mereu ai dreptate!

  In 2007 apare Nokia 5300 telefon care, la momentul respectiv a costat 1500 Ron pe cand iPhone first gen 700$ !!! pai Nokia 5300 pentru ce oferea la momentul respectiv in comparatie cu iPhone nu era un telefon scump?
  In 2012 toate smartphonurile ating preturi mari si aproape egale.Acum este momentul in care poti spune ca un telefon sau o tableta este scumpa! in 2010 nu aveai cu ce sa compari iphone, iPad ca pret sau tehnologie.

  il citez pe nwradu “Încep să mă întreb dacă în locul unui smartphone care face de toate, dar are un ecran mic de 3,5 inci, n-ar fi mai bună o combinaţie de telefon clasic pentru convorbiri şi tabletă pentru restul activităţilor”
  A avut o presimtire in legatura cu Samsung Note :)

 4. Nu o sa prinda LTE in Romania dar are DC-HSPA si asta inseamna ca unii o sa se poata bucura de viteze (cel putin teoretice) mai mari de 21 mbps

 5. Mie mi se pare ca scrie destul de clar chiar in citatul dat ca modemul 4G, prezentat ca o chestie noua si extraordinara pe iPad, e inutil la noi in tara pentru ca nu avem o astfel de retea SI VA MAI APAREA O GENERATIE IPAD pana cand vom avea. Suntem limitati la acei 21 Mbps, dar asta au cam toate aparatele deja.

  Altfel, exista 100 de bloguri “tech” in romania care au scris “mama ce misto este noul iPad, are si 4G”. Hai sa aratam cititorilor care poate nu se pricep asa bine exact de ce avantaje beneficiaza in RO dintre toate cele anuntate.

  Sa nu facem ca la Siri, unde toti laudau sistemul, dar ca sa vezi, in romana nu prea e bun, trebuie sa vorbesti in engleza cu telefonul tau si a pronunti si bine. Hai sa fim realisti si sa spunem clar ce merge si ce nu IN TARA NOASTRA, ca nu scriu pentru americani sau englezi.

  Cat despre unghiul citat, produsele lor mi se par scumpe pentru ce-mi ofera. Nu e vorba de bani, imi permit orice dispozitiv de pe piata si de altfel mi-am achizitionat tot ce am avut nevoie. Mai degraba tu le vezi pe toate unidirectional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*