DA pentru open-source

dell a facut un pas mare in raspindirea si dezvoltarea aplicatiilor open-source. primele computere (2 desktop-uri si un laptop) cu ubuntu pre-instalat sunt de astazi pe piata. 

sistemul de operare Linux este free si avantajul este ca vine cu toate cele pre-instalate. temerile legate de codecuri si de drivere care nu se potrivesc sau nu ajung la "inaltimea" windows au fost alungate de promisiunea Dell de a oferi video-playere care nu au nevoie de codec-uri. pe de alta parte computerele vor veni cu open-office.

ideea nu e noua, dar dell a pus-o in aplicare dupa ce a primit sute de mii de cereri in acest sens de la utilizatori si dupa ce pe forumul companiei s-a votat DA pentru Linux si pentru open-source. iar cum Ubuntu va fi mereu gratuit noi avem numai de cistigat. eu sincer prefer sa dau banii pe niste RAM in plus, sau pe un procesor mai bun decit sa cumpar o licenta windows sau pe un microsoft office. 

clientii dell au 3 optiuni la cumpararea sistemelor in cauza: sa dea banii pe o licenta windows, sa ia computeru fara nici un sistem de operare sau sa-l ia cu ubuntu. spre rusinea mea nu am folosit ubuntu pina acum, dar m-am jucat cu alte sisteme de operare linux.

pentru mine open-source inseamna deocamdata wordpress si sunt foarte multumit de ce se poate face cu el. edit: si cum am putut sa uit de firefox :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*