cuvinte noi in DEX?

Noul Dictionar Explicativ al Limbii Romane (DEX) va fi lansat anul viitor si va aduce cuvinte destul de utilizate zi de zi, dar care pana acum nu se regaseau in astfel de lucrari: pula, pizda, fut, muie sau coaie.

am primit asta pe messenger si nu as fi dat-o mai departe daca nu m-ar fi intrigat atit. stiu ca dictionarele altor tari mai…celebre decit romania practica asta. dar oare merita?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Daca sunt cuvinte care le auzi in viata de zi cu zi cu sau fara sa vrei, le auzi de mult timp … pentru unii aceste cuvinte sunt niste cuvinte pe care le folosesc zilnic, pentru altii sunt niste jargoane. Sunt curios ce o sa se intample cu politistii … mai exact la capitolul ultraj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*