Cum sa instalezi iOS 9 si OS X El Capitan Public Beta

Apple a lansat astazi primele versiuni “public beta” de iOS 9 si OS X El Capitan. Asta inseamna ca poti sa le downloadezi si sa le instalezi. Nu ai nevoie de un cont de developer, ci doar trebuie sa semnezi ca vrei sa faci asta.

Pentru cine sunt ele? Nu pentru tine. Daca esti un utilizator care se bazeaza pe computer pentru operatiuni de zi cu zi si anumite aplicatii, atunci nu esti in targetul Apple. Ei nu au nevoie de oameni care folosesc computerul sau telefonul decat ocazional sau care testeaza noile sisteme de operare pe device-uri secundare.

Nu e nici un beta pentru developeri. Apple are un canal paralel de update-uri pentru cei care scriu aplicatii si trebuie sa le testeze in avans.

Eu unul voi instala iOS 9 si OS X El Capitan in prima zi in care apare versiunea finala. Pana atunci, nu pun BETA pe telefon sau Mac si asta iti recomand si tie.

Asadar, raspunsul la afirmatia din titlu este: nu le instalezi.

Daca totusi vrei sa o faci, mergi pe pagina asta si apesi butonul de “Sign Up”. Trebuie sa te loghezi cu ID-ul tau de Apple (iTunes) si vei vedea cum update-urile BETA apar pe iPhone sau Mac.

1 Comment

  1. Mi se pare anapoda sa faci teste pe deviceul tau… ptr ca daca patesti ce au patit de exemplu ford (porneste motorul si nu se opreste pana cand nu ramane fara carburant) ….ce faci daca un programator a fost la bere si a uitat sa pune 3 linii de cod ?
    Aaaa si mi se pare normal ca betatester sa primesti discount din pretul produsului final.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*