Cum sa instalezi modemul Huawei E3131 de la Digi / RDS pe OS X

Update: Pasii de mai jos functioneaza si cu modemul Digi net mobil 21.6 Mbps si OS X 10.8.4

“Daca ai OS X Lion sau Mountain Lion nu poti sa folosesti modemul nostru Huawei E3131”

o spune chiar un angajat de la Suport Tehnic la RDS.

I-am spus ca e absurd ce zice si ca un modem care merge pe Mac OS X 10.6 trebuie sa mearga si pe 10.8. Dupa mai multe cautari, am gasit solutia. Una pe cit de simpla, pe atit de usor de folosit.

Problema cu acest modem Digi (RDS) este ca are nevoie de o mica aplicatie numita “Mobile Partner”. Aplicatia se afla pe memoria interna a stick-ului, dar daca sistemul de operare nu il vede, nu poti sa o instalezi si nici sa folosesti modemul.

Mai intai de orice, trebuie sa spun ca am un retina MacBook Pro cu 10.8.2. Pasii de mai jos se aplica in primul rind la un astfel de device, dar cred ca merg si pe altele. Problema nu este lipsa unui driver, ci faptul ca pe noul rMBP portul USB este unul 2.0 si 3.0 in acelasi timp. Modemul Huawei E3131 are nevoie de un port USB 2.0 ca sa fie recunoscut.

Asa ca am cumparat un USB Hub 2.0. Cel mai ieftin care mi-a iesit in cale a fost un Belkin 4-Port Ultra Mini Travel Hub (27 lei de la un retailer de electronice).

Pasul 1: Conectezi Hub-ul la Mac si Modemul USB la Hub.

Pasul 2: iti apare pe ecran o fereastra de Finder cu aplicatia “Mobile Partner”.O instalezi si vei vedea ca se restarteaza Dock-ul.

Pasul 3: Mergi la System Preferences – Network si vei vedea ca ai o noua optiune: HuaweiMobile-Modem.

Pasul 4: Fereastra respectiva trebuie sa arate asa:

Asta inseamna ca la Telephone number adaugi *99# (steluta, noua, noua, diez)

Iar la Password pui “internet” (litere mici, fara ghilimele).

Bifeaza si casuta “Show modem status in menu bar” si vei vedea un mic receptor de telefon in Menu Bar.

Pasul 5: apesi pe receptorul din Menu Bar si dai click pe “Connect HuaweiMobile-Modem”. Dureaza citeva secunde si esti pe net.

Daca esti intrebat din nou de user si parola, lasi loc liber la user si pui “internet” la parola.

Viteza Digi pe stick depinde de zona in care-l folosesti. Eu am descarcat cu maxim 1.4 MB/s si am facut upload cu mai putin de 200 KB/s.

M-au ajutat si linkurile astea: 1 si 2.

PS: Cauti instructiuni de instalare/folosire a modemului Digi Net (ZTE) cu Mac OS X? Le gasesti tot pe boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

13 Comments

 1. merci de pont. eu am un MBP mai vechi si de cand i-am facut update nu a mai mers ( chiar daca nu are porturi de USB 3.0). Am incercat driverul si software de la ei dar degeaba. O sa incerc insa direct din Network (Sys Pref) probabil ca de acolo va merge direct fara software lor stupid.

 2. De fapt se poate rezolva totul cu un flash de firmware. Eu am un Macbook Air, 13″ – Mid 2012 DOAR cu USB 3.0 si am rezolvat-o. Dupa ce faci flash ai direct inclusiv aplicatia lor, fara sa mai faci nimic altceva, gen conexiuni, setari..etc.

 3. Salut,

  Pentru cei cu modem ZTE care se lovesc de problema cu “No service”, instalati driver-ul de aici si se rezolva (eu am modemul ZTE MF110). Am zis sa scriu aici deoarece apare destul de sus in google si posibil sa aibe cineva nevoie (desi articolul vorbeste de modem Huawei).

 4. să le zică careva și ălora de la RCS-RDS. La 2 ani juma de la articolul ăsta s-au scărpinat în cap fără soluțîe când le-am zis că nu-mi merge pe Yosemite. ‘Ar trebui să meargă’

 5. Salut Adi.
  Ai cumva vreo solutie sa mearga stickul asta (E3131) si pe El Capitan? Am incercat cu hub dar nu merge.
  Merci.

 6. Am reusit Macbook air al meu merge pe net la digi net mobil , versiunea mac os x 10.11.2 :) ps: eu nu aud.

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Offline si cu furculita in televizor | boio.ro
 2. Cum instalezi Modemul USB de la Digi Net Mobil pe Mac OS X | boio.ro
 3. Tehnologia care te ajuta sa supravietuiesti pe Codul Rosu | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*