Cauti instructiuni pentru Modemul Huawei E3131 de la Digi / RDS? Le gasesti tot pe boio.ro.

Digi nu prea iubeste userii de Mac OS X, asa ca daca vrei sa instalezi un stick USB pentru a avea Internet mobil esti nevoit sa dai telefoane la serviciul lor de suport si sa incerci sa ghicesti configuratii.

Am trecut prin toate astea in urma cu doua zile asa ca incropesc aici un tutorial care poate sa ajute alti useri.

Am folosit un stick din acela negru cu margini albastre pe care scrie Digi Net Mobil 7.2.

Pasul 1: Atunci cind bagi prima data Stick-ul USB in computer vei gasi un 3 foldere mari: Linux, Mac si Windows. Il deschizi pe cel de Mac si ai acolo o aplicatie care se numeste Join Air. O instalezi si apoi o deschizi.

In mod normal aplicatia se instaleaza cu tot cu setarile de care ai nevoie. Numai ca la mine asta nu s-a intimplat din prima, asa ca am fost nevoit sa adaug manual setarile.

Pasul 2: In partea de sus vei vedea mai multe butoane: Internet, SMS, Contacts etc. sub care ai indicatorul de retea cu puterea semnalului si alte 2 iconite care iti spun daca Stick-ul e alimentat si daca SIM-ul e introdus corect.

In cazul in care la Default Configuration scrie deja RCS-RDS si la Telephone number ai *99# esti OK. Tot ce ai de facut este sa apesi Connect si in scurt timp vei vedea cum creste numarul de KB de la Send / Receive si cum ai un IP Address.

Pasul 2 bis: daca nu ai Configuratia RCS-RDS atunci trebuie sa creezi tu una. Apesi pe sageata de la default configuration si pe Edit Configuration.

Vei avea o fereastra noua cu un “+” in partea de jos. Apesi pe el si vei vedea ca ai la configurations “New1”. O selectezi si apesi pe EDIT.

Ii dai un nume gen “Digi” si te asiguri ca restul casutelor arata exact ca in imaginea de mai jos.

Apoi apesi OK. si pe fereastra din spate apesi “Close”.

Pasul 3: Alegi la Default Configuration pe cea editata de tine – Digi si vei vedea ca iti apare la Telephone number *99#.

Pasul 4: Daca butonul de Connect e activ apesi pe el si in citeva secunde esti pe net. Daca butonul nu e activ inseamna ca in zona in care esti nu ai semnal suficient de puternic de la Digi.

Din experienta mea, un stick de genul asta mi-a dat viteza de pina la 90 KB/s in conditiile in care ma aflam intr-o zona (municicipiul Medgidia) unde Vodafone, Romtelecom si Orange nu stiu ce e ala Internet. Asta nu inseamna ca media era la 90KB/s, ci muuult mai aproape de Zero. Dar atunci cind nu ai de ales, solutia care merge e suficient de buna (cind merge).

Viteza era suficient de buna pentru un video pe youtube, mail, blog, sa descarci un Podcast (in juma de ora), messenger si alte maruntisuri.

Daca ai probleme cu semnalul si nu vrei sa stai cu laptopul agatat de geam, iti recomand un cablu USB male/female – o extensie USB de 1.4 metri. Pe mine m-a ajutat sa stau cu MacBook Pro-ul pe birou in timp ce stick-ul era undeva pe tavan, aproape de fereastra.