Cum poate Microsoft sa tina Skype in viata

Marea achizitie a Skype va fi anuntata astazi. Microsoft a platit 8,5 miliarde de dolari pentru compania de VoIP.

Cred ca Microsoft ar face o greseala intregreaza jucaria in Windows Live Messenger (sau cum se mai numeste messengerul lor anul asta). Nu pentru ca userii nu ar beneficia. Stiu ca toti cei trei useri de Windows Messenger sunt deja bucurosi, dar pentru ca Skype va trece din lac in put.

Ca sa tina Skype in viata, Microsoft trebuie sa faca una din doua:

– fie totul e foarte ieftin spre gratis: asta inseamna apeluri ieftine oriunde in lume, pe orice device.

– fie Skype e compatibil cu orice alt messenger. Cu alte cuvinte, daca ai deja FaceTime sau Google Chat instalat pe device-ul tau, ar fi ideal sa poti vorbi cu cineva care are Skype. Include-l in Windows Messenger, dar si in iChat si ai o strategie invingatoare.

Nu stiu de ce am senzatia ca Microsoft nu o sa urmeze niciuna din cele doua cai expuse mai sus.

Si pina la urma, oricine ar fi cumparat Skype tot asta trebuia sa faca. Ah, si inca un amanunt: sa fim seriosi, cu toate televizoarele inteligente de azi si de maine, cine o sa stea in fata ecranului din sufragerie ca sa chat-uiasca?

update: acum inteleg de ce penultima versiune Skype a adus un “Mac Security Vulnerability” :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Cred ca incet dar sigur dispare mirajul Skype, mai ales cand apar solutii precum Viber sau FaceTime pentru smartphones.

    In ultimii ani au facut din ce in ce mai prost clientul pentru Windows/Mac, iar cel pentru iOS/Android nu se remarca prin nimic.

  2. “toti ce 3 useri” – Aici te inseli amarnic. Eu unul nu-l folosesc, nu de alta, dar nu as avea cu cine sa vorbesc, doar contactele de Yahoo!, care-mi ofera deja o solutie de IM, insa, un exemplu ar fi ca aproape toata lumea “subterana” a internetului foloseste MSN sau ICQ deoarece nu-ti permit sa vezi IP-ul contacului cu care stai de vorba. Si acum, daca vor integra Skype in el, va exploda. Skype este foarte folosit, atat pe PC-uri cat si pe telefoane, iar astffel utilizatorii actuali vor fi “fortati” sa adopte si Windows Live Messenger.
    E o strategie buna a celor de la Microsoft. Si pentru utilizatorii Skype ar trebui sa fie o veste buna, daca e sa tinem cont de echipa de ingineri si programatori de care dispune Microsoft, insa mai mult ca sigur o integrare in alta aplicatie sau un redesign al actualei interfete va dezamagi multa lume.

  3. Ovidiu, crezi că se poate face o interfață mai aiurea decât cea de la ultima versiune de skype osx ?

    Cât despre Windows Live! Messenger… Cred că și-au schimbat numele o singură dată. În plus, calitatea video era excelentă comparativ cu Y!M sau Skype ultima dată când am încercat.

  4. mediul business foloseste numai skype – e free ai chat: text, audio, video, screen sharing + file sharing. sunt curios daca pt Linux/Mac vor mai scoate versiuni. Oricum: o veste foarte trista, Microsoft e un fel de rege Midas rasturnat, pe ce pune mana se transforma in ca…..t .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*