cum lauzi un MacBook Pro

sa zicem ca ai in fata o persoana care nu a pus mina niciodata pe un Mac. a fost utilizator de PC la un nivel mediu si tot ce stie despre Mac este din auzite. iar “auzitele” sunt foarte vagi. asta mi s-a intimplat mie in seara asta. asa ca am zis sa-i arat omului ce e cu MacBook Pro-ul. povestea – cit se poate de reala – a avut loc in urma cu o ora.

am obiceiul sa nu laud sau sa insist pe ceva, asa ca si de data asta nu am facut altceva decit sa prezint calitatile jucariei, abia atunci cind am fost intrebat. omul copia de la mine niste filme si a fost suprins de rapiditatea procesului. imi spune ca pe laptopul lui care merge cu XP ar fi durat de 4 ori mai mult. been there, done that…

apoi a inceput sa studieze MBP uimit de cit de subtire era si cit de profi arata. trebuie sa spun ca persoana in cauza este fotograf profesionist, asa ca prima lui intrebare a fost “da’ photoshop-ul cum merge? exista asa ceva pt Mac?”… ei bine, Da, exista. ba chiar a fost inventat pentru Mac si apoi adaptat pentru PC.

si am apasat pe icoana de Photoshop CS4 din Dock sa-i arat. primul lucru care i-a sarit in ochi a fost timpul de pornire al aplicatiei – mai putin de 4 secunde! Orice fotograf stie ca photoshop-ul porneste destul de greu pe PC.

ca sa nu il duc prea departe de mediul lui si de lucrurile cu care era invatat i-am aratat cum lucreaza Windows XP pe VMWare Fusion si cum poti sa ai pe un asemnea laptop tot ceea ce ai pe vechiul tau PC.

am amintit bateria de 5 ore, ecranul bun, tastatura iluminata, timpul de Shut Down/Turn On, felul in care sunt instalate aplicatiile, cit dureaza sa faci o partitie si ca nu ai virusi.

stia ca un MacBook Pro ca al meu nu este pe masura oricarui buzunar, dar mi-a zis ca merita investitia din plin. nu vrei sa dai atitia bani? no problem. un MacBook iti ofera toate cele la juma de pret.

nu trebuie decit sa te si joci cu el macar 10 zile si apoi nu vei mai dori sa te intorci la PC.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

 1. Am avut ocazia sa am in fata, unul langa celalalt, un MacBook Pro si un Sony Vaio seria FW. Vreau sa va spun ca pana sa ajunga MacBook-ul sa aiba calitatea imaginii de pe Vaio (FW are rezolutie 1600:900) vor mai trece ani buni. Nu are nimic in plus, ba chiar ii lipsesc unele porturi prezente pe Vaio. Design-ul e o problema de gust, insa trebuie sa recunoastem ca Vaio e cu siguranta mai business si nici mult ravnitul coolism (cu care Steve Jobs ne-a spalat creierele) nu-i lipseste. Vista ar fi singura problema, pacat ca are de n ori mai multe aplicatii. Aaa…si Vaio FW e la jumate de pret!
  *Pentru mobilitate, exista modele mai scumpe (serile TT, TZ, Z),care nu se compara cu nici un produs existent pe piata!

 2. da omu fotograf profesionist zici….. hmmmmm shi nu stia de MAC MAC Apple :) io zic ca se maninca mult (RAHAT) cu mac-u asta
  intradevar este mai bine gindit hardware cit shi ergonomic software shi electro aluminium :)
  eu am un iphon shi pot sa zic ok frumos bun bun …..
  asteptam ca tatal computerelor Steve Jobs sa fie mai maleabil software.
  Steve Jobs de geama o arde in halatul acela dar e la fel de magar ca ce-i de la MS ,probabil ca mai tre sa treaca vreo 3000 de ani cind omenirea va gindi pozitiv shi va lucra in folosul omeniri :) pina atunci baietzi numara benefiicile dolari elicopterele e.t.c
  in rest ce sa zic frumos blogul Adriane :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*