Crapware – acum si pe terminalele Android

Nu-i asa ca iti lipsesc programele Trial de pe PC? De ce sa nu te joci cu o aplicatie timp care vine cu telefonul tau din fabrica si apoi sa ti se ceara bani pentru ea. De ce sa nu ai jocuri interesante care sa iti ceara datele cardului de credit dupa primele 5 deschideri?

Mike Jennings de la PCPro povesteste experienta lui cu telefoanele Android:

On Friday, I eased the Sony Ericsson Xperia Mini Pro from its box, turned it on, and was greeted with a message urging me to set up McAfee WaveSecure before I’d even set up the phone with my Google account.

Delving into the app drawer revealed more unwanted software, with a host of apps neatly summarising Android’s perennial fragmentation issues: alongside the official Market, the Xperia Mini Pro comes loaded with four different app stores. There’s also other McAfee apps installed as well as a Popcap Games trial and a selection of media management tools.

It’s not restricted to Sony Ericsson handsets, either. HTC’s often held up as the paragon of Android quality — alongside Samsung — but my own Desire HD is riddled with stuff that I simply don’t want: 3Mobile-TV, 3Musik and Planet3 were all installed alongside third-party apps such as Amazon MP3, Bebo, Bejeweled Deluxe and a demo of EA’s Sims 3.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Hm. Ciudat. Eu tocmai mi am luat un HTC Sensation si as putea spune ca toate aplicatiile cu care vine sunt folositoare. Sunt cam multe aplicatii ptr navigare si inca nu am inteles eu ce face fiecare dar sunt sigur ca sunt puse cu o anumita logica. Una e navi pentru auto, una doar harta si inca 2 la care nu le am dat inca de cap. Dar in rest are aplicatii bune, gen office, pdf, e-book reader, news, facebook, twitter etc, radio si un singur market

  2. @ionut: nimeni nu a zis ca trialware sau crapware-ul nu poate fi si folositor. Mai ales daca tu, personal, ai nevoie de ele. Dar unii prefera sa primeasca aplicatii gratuite sau deloc, nu sa li se bage pe gat versiuni demo.

  3. nu nu, ideea e ca am pe telefon doar 1 aplicatie gen navy care trebuie platita, insa cum spuneam mai sunt inca vreo 2 care isi fac treaba foarte bine. in rest nu am dat peste nimic trial

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*