ma simt bine cind vad ca blogosfera ma copiaza. subiecte postate de mine, apar – miraculos – modificate si rescrise pe alte bloguri mai mari sau mai mici.

in ultima vreme vad ca povestea se repeta tot mai des. am si reusit sa desprind citeva tipologii de copiatori, unii mai inteligenti, altii mai cu nesimtire..

nu am sa dau exemple. se stiu ei foarte bine…

1. bloggerul cu intarziere – se inspira de pe boio.ro, rumega bine subiectele si apoi le rescrie. uneori se mai si documenteaza. o face cu atita originalitate si la vo luna si jumatate incit ai putea sa juri ca nu a luat ideea de aici. are insa bunul simt sa gandeasca atunci cind scrie.

dar deh… nu numai boio.ro publica idei de vacanta si cum sa iesi mai ieftin in concediu folosind internetul.

2. bloggerul de a doua zi – este cel care citeste boio.ro pe feed si cum a vazut o stire buna o da si el imediat. nu pune mentioneaza sursa de inspiratie decit atunci cind i se atrage atentia. in rest, hotul ne-prins, negustor cinstit. norocul lor e ca nu ii citesc pe astia micii cei din generatia noua de blogging.

3. bloggerul “cu surse” – este bloggerul care studiaza sursele stirilor sau pozelor de pe boio.ro si apoi cautind in aceleasi surse, rescrie informatia. e inteligent, dar nu e corect. eh… dar cine mai e azi corect?

4. bloggerul “ignorant” – este cel care sustine ca nu citeste boio.ro si care da aceeasi informatie, redactata aproape identic, la 3 zile dupa mine. cu acelasi screenshot si text foarte asemanator.

poza spune totul. si eu nu cred in coincidente.

concluzia e simpla: da, sunt flatat. asta inseamna ca si ei au recunoscut ca pot fi depasiti.

In roblogosfera o stire nu e stire cind se intimpla ci atunci cind se afla de ea…

tuturor celor care ma citesc si ma copiaza cu spor le urez …lectura placuta. aveti de invatat. nu e nimic rau in a recunoaste: boio.ro face parte din viata voastra…

later edit: ma astept la toti cei care se simt vizati sa inceapa sa lase comentarii imebecile mai jos. nici o problema! daca nu respecta politica de comentarii nu apar…