Comisia Europeană a lansat cea de a 11-a ediție a competiției „Access City Award”

Comisia Europeană continuă să recompenseze câștigătorii competiției „Access City Award”, FOTO GTP
Comisia Europeană continuă să recompenseze câștigătorii competiției „Access City Award”, FOTO GTP

Comisia Europeană a lansat, astăzi, 9 iunie, cea de a 11-a ediție a competiției „Access City Award”. Acum pot începe să se înscrie orașe din întreaga Uniune Europeană.

Premiile recompensează și celebrează dorința, capacitatea și eforturile unui oraș de a deveni mai accesibil pentru persoanele cu handicap.

Orașele accesibile pot contribui la garantarea accesului egal și la îmbunătățirea calității vieții, asigurând faptul că toți locuitorii pot beneficia de toate resursele și bucuriile pe care le oferă orașele.

În ultimele luni, orașele au demonstrat ce rol important pot juca în abordarea provocărilor globale, precum cea cauzată de pandemia de coronavirus, iar competiția din acest an va reflecta acest aspect.

“Orașele se află în prima linie în ceea ce privește abordarea provocărilor cauzate de pandemia de coronavirus. Accesul la locuri și servicii publice pentru toți este, mai mult decât oricând, o prioritate. Iată de ce, anul acesta, am introdus o mențiune specială pentru „accesibilitatea serviciilor publice în vremuri de pandemie”, care să recompenseze eforturile orașelor. Orașele din UE cu peste 50.000 de locuitori sunt invitate să se înscrie până pe 9 septembrie 2020. Având în vedere succesul edițiilor anterioare, Comisia Europeană va continua să recompenseze câștigătorii locurilor 1, 2 și 3 cu premii de 150.000 EUR, 120.000 EUR, respectiv 80.000 EUR” declară comisarul pentru egalitate, Helena Dalli.

Comisarul Dalli va prezenta primul câștigător din mandatul actualei Comisii în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor care va avea loc la începutul lunii decembrie a anului 2020.

Anul trecut, premiul „Access City Award” 2020 a fost acordat orașului Varșovia pentru capacitatea sa de a îmbunătăți în mod substanțial accesul pentru toți într-un interval scurt de timp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*