Adina Vălean: Finalizarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) este esențială pentru funcționarea pieței unice, digitalizarea transporturilor și tranziția către o mobilitate mai curată

Acord privind măsurile de accelerare a finalizării rețelei transeuropene de transport (TEN-T)
Acord privind măsurile de accelerare a finalizării rețelei transeuropene de transport (TEN-T)

Comisia Europeană salută acordul provizoriu la care au ajuns ieri Parlamentul și Consiliul cu privire la măsurile de accelerare a finalizării rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

„Finalizarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) este esențială pentru funcționarea pieței unice, digitalizarea transporturilor și tranziția către o mobilitate mai curată. Noile norme vor face ca procedurile administrative pentru infrastructură să fie mai eficiente și mai transparente și vor fi benefice pentru redresarea sectorului transporturilor”, a declarat Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

Noile măsuri vor simplifica normele și procedurile pentru autorități și promotorii de proiecte. Acestea vor facilita acordarea de autorizații, achizițiile publice și alte proceduri administrative pentru proiectele de infrastructură și vor îmbunătăți cooperarea între statele membre cu privire la proiectele transfrontaliere, inclusiv pentru a îndeplini alte obiective ale UE, precum protecția mediului.

Comisia Europeană a prezentat propunerea sa inițială în mai 2018, ca parte a pachetului privind mobilitatea. Acordul provizoriu trebuie aprobat de Parlament și de Consiliu înainte de a intra în vigoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*