Colierul virtual NFT lansat în premieră mondială la Iași și dăruit Nadiei Comăneci, listat pe platforma OpenSea în ziua în care se împlinesc 45 de ani de la primul „10 Perfect”

Colierul virtual NFT lansat în premieră mondială la Iași și dăruit Nadiei Comăneci, listat pe platforma OpenSea

Primul colier NFT omagiu pentru un mare sportiv al lumii, lansat în premieră mondială la Iași și dăruit Nadiei Comăneci, va fi scos la licitație pe platforma OpenSea.io, în data de 18 iulie 2021. Este ziua în care se împlinesc 45 de ani de când Nadia a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale, la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal.

Colierul virtual unicat, realizat de patru creativi români – designerul Irina Schrotter, arhitectul Vlad Țenu, artistul vizual Andrei Cozlac și IT-istul Andrei Dănilă – este alcătuit din zece piese. Un simbol pentru acel „10 Perfect” cu care Nadia Comăneci a „surprins” la Olimpiada din 1976 până și tabela de marcaj, tabelă care, tehnic, nu putea afișa nota 10.00.

Fiecare piesă care formează colierul imposibil de copiat, originalitatea fiindu-i garantată de noua certificare NFT, reprezintă, în formă tridimensională, câte o mișcare din exercițiile la bârnă, la sol, la paralele și la sărituri cu care „Zeița de la Montreal” a cucerit juriul și publicul la Olimpiada de acum 45 de ani. Cele zece mișcări, devenite elementele colierului NFT, unele botezate chiar „Comăneci”, au fost selectate de marea sportivă împreună cu cei patru autori care au realizat colierul virtual.

Darul inedit oferit Nadiei Comăneci este, totodată, un cadou pentru fanii sportivei și pentru colecționarii de NFT-uri. Astfel, cei patru creativi români au realizat șase replici ale colierului NFT. Aceste șase replici, alături de bijuteria virtuală primită de Nadia, formează împreună șirul de șapte note de „10 Perfect” pe care sportiva le-a primit la Jocurile Olimpice de Vară desfășurate acum aproape jumătate de veac.

Cum se va desfășura licitația

Și dacă primul colier NFT-omagiu dăruit Nadiei Comăneci va rămâne în colecția „Zeiței de la Montreal”, cele șase replici ale bijuteriei virtuale vor fi scoase la licitație pe paltforma OpenSea.io, în 18 iulie 2021. În ziua în care se împlinesc 45 de ani de la primul „10 Perfect”, pe marketplace-ul OpenSea.io vor fi listate primele zece elemente diferite ale colierului NFT, alese din cele șase replici ale ineditei bijuterii virtuale.

Prețul de pornire a licitației, pentru o piesă a colierului, este de 10 Ethereum, criptomonedă folosită pentru astfel de tranzacții virtuale. Odată ce una din cele zece piese scose pentru prima oară la licitație, în 18 iulie, va fi vândută, un nou element din cele șase replici ale colierului-omagiu va fi listat pe platforma OpenSea.io. În acest fel, pasionații de NFT-uri vor avea posibilitatea să își completeze colecția, până la a putea avea un colier virtual ca cel deținut de Nadia Comăneci.

Premiera mondială de la Iași

Primul colier NFT omagiu pentru un mare sportiv al lumii a fost lansat, în premieră mondială, la Iași, în data de 3 iunie 2021, în cadrul Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești.

La evenimentul de luna trecută desfășurat în capitala Moldovei, Nadia Comăneci a fost prezentă prin intermediul unui mesaj video emoționant, pe care l-a transmis creatorilor colierului NFT și fanilor săi:

„Salutări de departe, din Oklahoma! Cu regretul că nu mă aflu la Iași, alături de cei patru creativi ai Romanian Creative Week, Irina, Vlad și cei doi Andrei, mă bucur să văd că performanțele mele de acum 45 de ani inspiră generația tânără în continuare. Mi-a plăcut ideea unui nou pionerat, de această dată la răscrucea dintre performanța sportivă și tehnologie. Pe 18 iulie, se împlinesc 45 de ani de la prima notă istorică de 10, obținută la paralele, iar colierul virtual, The Perfect 1.0, cu povestea din jurul lui, este o dovadă că excelența este posibilă. Aștept cu drag ca aceste NFT să fie lansate, pe platforma OpenSea, și să sărbătorim împreună o nouă poveste de succes. Vă îmbrățișez!”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*