Codecool Romania a deschis înscrierile pentru CoolHack2, hackathonul pentru programatori juniori, cu premii de peste 5000 EUR

Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

Codecool Romania a deschis înscrierile pentru CoolHack2, hackathonul pentru programatori juniori, cu premii de peste 5000 EUR.

#CoolHack2 va avea loc în 15 – 16 aprilie 2022, la campusul Codecool din strada Semilunei 4-6, sector 2.

Încă de la intrarea pe piața din România, Codecool și-a propus să rezolve nevoia de dezvoltare de competențe IT și să contribuie la crearea următoarelor generații de talente digitale. Astfel că, în 2022, #CoolHack2 surprinde esența acestei misiuni și aduce în același challenge tineri pasionați și pregătiți în coding, pentru ca, în acest fel, să arate că au abilitățile necesare pentru a micșora distanța dintre ei și cerințele pieței, să contribuie cu soluții concrete la digitalizarea României și, în final, să construiască împreună viitorul.

De aceea, inițial dedicat cursanților și absolvenților Codecool, hackathonul de anul acesta va fi deschis și programatorilor juniori cu maxim 1 an experiență în muncă, absolvenți ai unor programe universitare, persoane care s-au instruit individual sau care au terminat o școală IT alta decât Codecool. Echipele vor fi formate din 2 sau 3 membri care se vor putea înscrie în competiție completând formularul până pe 2 aprilie. În cadrul ediției de anul acesta, numărul maxim de echipe va fi de 20, 10 fiind rezervate studenților Codecool, iar 10 altor aplicanți.

La #CoolHack2 participanții își vor exersa creativitatea și abilitățile de lucru în echipă, pentru ca împreună să dezvolte o soluție digitală cu aplicabilitate într-una din următoarele teme, ce va fi dezvăluită chiar în dimineața evenimentului: cultură, artă, sport, recreere, învățământ, educație, cercetare, sănătate, protecția mediului, turism, servicii sociale, dezvoltare economică și socială sau productivitate. Iar la final – încă o noutate a acestei ediții, proiectele vor putea fi donate către ONG-uri din România.

După 36 de ore continue, aplicațiile dezvoltate de coderi în cadrul #CookHack2 vor fi evaluate pe baza a 3 categorii de criterii: tehnic, creativ și business, în sesiunea de feedback, de către un juriu format din 5 membri.

Companiile partenere prezente la eveniment: Sparkware și IQNOX vor avea oportunitatea a urmări evoluția participanților sub presiune, de a le măsura pregătirea tehnică și, astfel, de a-i cunoaște îndeaproape chiar pe următorii lor colegi de echipă.

“Cursurile Codecool atrag tineri care își doresc o carieră în domeniul IT, dar și profesioniști cu experiență în alte industrii, care vor să facă reconversia profesională către acest domeniu tehnic. La Codecool, ei învață 6 limbaje de programare dintre care Python, Java și C#, iar la absolvire, un job în IT le este aproape garantat. Dar, deși abilitățile tehnice sunt esențiale pentru proaspeții coderi, ambiția noastră este să îi expunem și la alt fel de experiențe, cum ar fi atmosfera unică de la #CoolHack. În cadrul hackathonului, programatorii juniori află cum să rămână creativi când se lucrează sub presiunea timpului, cât e de important să colaboreze cu ceilalți membri ai echipei și, la final, cum să susțină o prezentare de proiect în fața juriului și a unor posibili angajatori. După o primă ediție 2021 fantastică, în 2022 extindem #CoolHack și către absolvenți ai facultăților de profil tehnic din România, absolvenților altor școli de programare sau autodidacților. Ne dorim să creștem această provocare și să o transformăm într-o ocazie de a demonstra cât de multă valoare adaugată pot aduce acești tineri în economie și societate. De asemenea, ne dorim să creăm cât mai multe contexte în care juniorii programatori să întâlnească angajatorii IT din piață” menționează Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

Cum a fost la prima ediție #CoolHack

Primul hackathon #CoolHack by Codecool a avut loc pe 17 și 18 decembrie 2021

36 de ore de maraton

32 codecooleri

12 echipe

4 dintre echipe au obținut: 1 premiu principal și 3 premii speciale acordate pentru: Best Technical Mastery, Best Business Value și Best Pitch

Despre Codecool

Codecool este una dintre cele mai mari școli de programare din regiunea CEE. Cu o creștere rapidă din 2014, este deja prezentă în 4 țări: Austria, Polonia, România și Ungaria, iar cei peste 2.000 de absolvenți ai cursului orientat pe practică au ocupat deja posturi de dezvoltatori la cei peste 300 parteneri corporate ai Codecool, din întreaga Europa. Principalul program de formare de la Codecool este cursul de Full-Stack Developer, iar în România, formarea se desfășoară în București sau online și vine la pachet cu garanția unui loc de muncă și cu opțiunea de plată ulterioară.

Codecool își pregătește cursanţii pentru cerințele companiilor care angajează profesioniști în domeniul tehnologiei. Pe lângă aptitudini tehnice la cerere, cum ar fi programarea în 4 până la 6 limbaje, cursanții dezvoltă și aptitudinile interpersonale necesare, cum ar fi comunicarea, gestionarea timpului, prezentarea etc.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*