Clienții NN au beneficiat de 444 de milioane de lei din asigurări și pensii private în prima jumătate din 2023

Kuldeep Kaushik. FOTO NN

NN a plătit clienților de asigurări și participanților la fondurile de pensii private administrate beneficii totale de 444 de milioane de lei în prima jumătate din 2023, în creștere cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. NN a continuat astfel să ofere clienților sprijin financiar real în situațiile neprevăzute cu care s-au confruntat, dar și un venit în plus la momentul pensionării, și a încheiat prima jumătate a anului cu o situație financiară solidă și evoluții pozitive pe toate liniile de business.

În segmentul asigurărilor de viață și sănătate, NN Asigurări de Viață a plătit clienților beneficii totale de 282 de milioane de lei pentru situații neprevăzute asigurate și polițe ajunse la finalul perioadei contractuale în prima jumătate din 2023, cu 8,6% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent. Sumele au acoperit cheltuieli neplanificate pentru clienții care au avut nevoie de spitalizare și intervenții chirurgicale, au asigurat sprijin financiar familiilor în caz de deces și au acoperit lipsa venitului pentru clienții care nu au mai putut lucra.

„O asigurare este o soluție reală prin care oamenii pot trece mai ușor financiar peste situațiile neprevăzute din viață. Cu un cost care pornește de la numai 5 lei pe zi, clienții NN știu că se pot baza pe sume importante de bani pentru cheltuielile care apar în situațiile acoperite de asigurarea lor și, astfel, pot să se concentreze pe ce contează cu adevărat pentru ei. Iar prin investițiile pe care le facem în soluții personalizate și în digitalizarea interacțiunii cu soluțiile de asigurare și pensie privată, beneficiază de experiențe excelente în orice punct al călătoriei lor”, a spus Kuldeep Kaushik, CEO NN.

Primele brute subscrise de NN Asigurări de Viață au depășit pragul de 500 de milioane de lei în prima jumătate din 2023, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului anterior, iar activele financiare sub administrare s-au cifrat la 4,6 miliarde de lei, cu 8% peste prima jumătate din 2022, conform rezultatelor financiare neauditate. Compania a încheiat prima jumătate a anului cu un profit brut în valoare de 63 de milioane de lei, conform rezultatelor financiare neauditate, în creștere cu 6,7%, și a plătit contribuții totale de aproximativ 37 de milioane de lei la bugetul de stat, cu 22% mai mult față de prima jumătate a anului trecut.

În segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viață, compania a plătit în total 32 de milioane de lei participanților la fondurile NN Activ și NN Optim care au îndeplinit condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III, în creștere cu 13,2% față de aceeași perioadă din 2022. Activele nete administrate de NN Asigurări de Viață au crescut cu 26% până la 2,3 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, reprezentând o cotă de 55,8% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri au depășit cumulat 312.000 de participanți la finalul lunii iunie 2023, echivalentul a 46,9% din numărul total de participanți la Pilonul III, iar NN Asigurări de Viață a obținut în beneficiul acestora un câștig de 7,76% pentru fondul NN Activ și de 7,07% pentru fondul NN Optim în prima jumătate a anului, conform calculelor bazate pe datele ASF.

În același timp, în segmentul pensiilor private obligatorii administrate de NN Pensii, compania a plătit 130 de milioane de lei participanților care au îndeplinit în prima jumătate din 2023 condițiile pentru a beneficia de banii din contul lor Pilon II, cu 83,6% peste nivelul din aceeași perioadă a anului anterior. NN Pensii a administrat active nete administrate de 37,5 de miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cu aproape 25% peste aceeași perioadă din 2022, reprezentând o cotă de 34,1% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Fondul administrat de NN Pensii a încheiat semestrul cu 2,1 milioane de participanți, echivalentul a 26% din numărul total de participanți la Pilonul II, iar NN Pensii a generat în beneficiul lor un câștig de 7,76% în prima jumătate din 2023, conform calculelor bazate pe datele ASF.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*