CityPodcast – ALL Inclusive – Cum facem un muzeu interesant pentru generația YouTube

Astăzi am auzit un capăt de conversație între doi elevi de școala generală:

“- Ce temă avem la materia X…?
– Despre Y. Caută și tu pe Wikipedia și trimite-i colegei noastre. O să le pună ea într-un Powerpoint”

Nu tu bibliotecă, nu tu documentare, nu tu învățat și apoi făcut rezumate. Elevii de azi nu au timp de toate astea. Da, este bine să știi să cauți pe net, să ai toate informația disponibilă cu doar câteva taste apăsate, dar generația actuală nu o să știe niciodată ce înseamnă să-ți faci o fișă la Bibliotecă și cum să sintetizezi ce e mai important din ce găsești.

Nu mai vorbesc de mers la un muzeu sau la alte instituții de cultură. Un video pe YouTube le rezolvă și pe astea, nu?

Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar din Constanța a fost invitatul meu în podcastul ALL Inclusive. Am discutat cu el despre cum reușește un muzeu să fie relevant pentru tânăra generație. Omul îi face pe cei tineri interesați de ceva ce ar putea fi “booooring” pentru ei printr-un fel de joc, dacă putem să-i spunem așa.

Îți recomand o discuție relaxată despre ce poți să faci într-un muzeu interesant de la malul mării.

ALL Inclusive este show-ul de turism din rețeaua CityPodcast. E disponibil lunea (aproximativ la fiecare 2 săptămâni). Ascultă episodul 33 și nu uita să dai un SHARE.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*