cit te costa linistea sufleteasca?

citeam la Eduard despre un celebru (in anumite sfere) artist care si-a pierdut munca de 3 ani si toate fotografiile, atunci cind i-a fost furat laptopul.

acum, eu ii inteleg amaraciunea omului, dar cine, in anul 2009, nu isi face back-up la chestiile importante pentru atita timp?!?

eu am ajuns sa-mi fac back-up la o saptamana si tot nu mi se pare de ajuns. nu ma gandesc ca mi se fura laptopul, dar oricind se poate strica HDD-ul si nu pot sa recuperez tot de pe el. In plus, prefer sa-mi fac periodic back-up la back-up – adica sa copiez anumite foldere foarte importante pe alte 2 HDD externe. Stiu ca un Time Capsule ar fi facut treaba mult mai usoara si acum exista si variante de back-up online, dar discutam de metode ieftine si simple.

pe de alta parte, un HDD extern de 1TB este 80$. prea ieftin ca sa nu stea pe masa fiecarui om de rind sau a unui artist care are informatii importante in computer. iar daca un HDD extern e prea voluminos, ai oricind varianta unui WD Passport de 500GB care acum a scazut la 105 dolari.

cit de des iti faci back-up la date si ce metoda folosesti?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. Eu folosesc Dropbox pentru backup (www.getdropbox.com), am avantajul ca am upload bun (practic nu e vorba doar de upload, imi sincronizeaza intre cele 3 calculatoare fisierele).
  Recomanda-mi, totusi, si niste HDD-uri de 500gb + ieftine :)

 2. @ tudor:

  ai varianta platita, cea cu 50GB de la dropbox?
  si eu le folosesc jucaria de 2GB si asta doar pt chestiile legate de back-up mic: feeds, bookmarks, contacte, etc.

  orice WD Passport de 500GB sau Toshiba din alea mici cu aceeasi capacitate. iar daca vrei un HDD mai mare, poti sa iei unul de la WD sau LaCie de 2TB. nu incape in buzunar, dar intrece tot la capitolul capacitate.

 3. Folosesc varianta free de ceva vreme, reusesc sa ma incadrez in 2 gb cu documente, fisiere de Photoshop si Illustrator (la care aduc modificari), dar fac un backup la toate datele cam o data pe luna. Mi-as lua 50gb daca ar sincroniza mai mult de 1 folder.

 4. Saptamana asta am facut un mic research, o app free pt backup pe Windows, si m-am oprit la Titan Backup. Nu e mare deranj sa faci incremental zilnic si un full backup o data pe luna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*