cit de influent este blogul

mihai ridica o problema si face niste afirmatii putin hazardate. el sustine ca zoso, care are un nr mare de vizitatori pe blog, ar fi unul dintre cei mai influenti oameni din Romania.

eu zic ca greseste. zoso nu e unul dintre cei mai influenti oameni din Romania. Eventual e unu dintre cei mai influenti bloggeri dar asta e ceva f f diferit. faptul ca un blog atrage un nr mare de oameni asta nu inseamna ca autorului lui e formator de opinie.

sa fii influent se traduce prin a reusi sa faci omu sa cumpere o masina printr-un post de blog, sa faci un ministru sa-si dea demisia printr-o campanie dusa de tine pe blog, sau sa faci toti romanii si sa voteze cu cineva anume din acelasi motiv.

si la el nu e cazul. “influenta” lui apare in alte domeii si faptul ca e un early adopter de blog il face sa creasca mai repede si mai bine decit altii.

zici ca poate sa candideze la presedintie? inteleg metafora. dar hai sa fim seriosi, daca el ar candida la alegerile locale, ca si consilier local crezi ca ar castiga? blogul nu are totusi puterea sa te faca influent pe plan “fizic”, in afara internetului.

zoso zice si el azi ca are pretentia ca o companie sa-i trimita lui mai intai un comunicat, sau macar sa nu minta cind trimite ceva, sustinind ca el e primul care primeste asa ceva.

in romania nu vom vedea prea curind un blogger care sa primeasca un comunicat de presa inaintea altora sau inaintea ziarelor. Cel putin nu un comunicat din cele care va ajunge a doua zi in redactii (nu ne referim la stirucile pe care ziarele nu le-ar baga in seama niciodata).

diferenta dintre mine, ca si blogger si un ziar e ca eu dau informatia aia imediat. chiar daca as concura cu o agentie de presa sau un ziar online tot as cistiga. de ce? pt ca eu difuzez informatia imediat ce am filtrat-o. pe cind un ziar sau o agentie de presa tre sa treaca info prin 3 maini: reporter/editor si eventual un webmaster. daca stirea sta cite 2 minute la fiecare, eu sunt deja cu 5 minute mai rapid.

cind lucram in ziar sau in tv obisnuiam sa am astfel de “concursuri de rapiditate” in aflarea informatiei si difuzarea ei cu alti colegi de la alte trusturi de presa. bucuria era insa numai a mea pt ca omul de rind nu stie ca eu am difuzat stirea cu 10 minute inainte de hotnews sau de mediafax.

ca sa recapitulam, blogul- desi un instrument rapid de comunicare care beneficiaza de avantajul feed-back-ului, nu te face mai puternic in lumea de zi cu zi. daca eu scriu despre un RATB, altii preiau informatia, poate ca peste o saptamana se schimba ceva. dar asta nu ma face sa primesc un abonament gratuit pe toate liniile.

tine si de modul de gandire romanesc. poate daca eram in alta tara europeana sau in state era altceva…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. La ora actuala in Romania blog-ul are statut de hobby sau cel mult de proiecte personal, insa in nici un caz nu reprezinta ceva cu adevarat influent ! Probabil ca atata vreme cat va ramane situatia asa, blogurile vor fi spatii in care se vor putea purta discutii destul de libere fata influente externe de nici un fel. Aceasta libertatea cu siguranta se va restrange in momentul in care aceste blog-uri vor deveni ceva mai influente si luate in seama … insa pana acolo este cale lunga si primul pas ar fi sa clarifica statutul unui blog care ptr moment este incert ptr marea majoritate.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Activesoft fură mai nou ÅŸi de pe bloguri » zoso’s blog
  2. Fixuri personale si site-uri comerciale

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*