Cisco extinde portofoliul wireless pentru clienții IMM-uri

Wireless LAN Cisco 3504
Wireless LAN Cisco 3504

Cisco extinde portofoliul wireless adresat clienților IMM-uri cu o versiune actualizată a Cisco Mobility Express, soluția de management pentru produsele wireless Cisco, două noi dispozitive Access Point wireless pentru interior și exterior și controller-ul Wireless LAN Cisco 3504.

Noua versiune a soluției Mobility Express poate susține până la 100 de Access Point-uri și poate fi configurată în mai puțin de 10 minute, nefiind necesare cunoștințe IT. Soluția este disponibilă pentru orice companie, indiferent de mărimea acesteia și integrează la nivelul Access Point-urilor funcționalitățile controller-ului Cisco WLAN. Soluția Mobility Express este compatibilă cu standardele 802.11ac Wave 2, astfel încât și companiile de dimensiuni mici sau mijlocii să poată crea și utiliza rețele de mare viteză și la fel de performante ca cele pe care le folosesc companiile mari.

Noile caracteristici includ conectivitate Wi-Fi optimizată și prioritizarea aplicațiilor de business, vizibilitate și control la nivel de aplicație, precum si functii de tip Business Analytics.

Datorită colaborării dintre Cisco și Apple, dispozitivele iPhone și iPad pot fi direcționate rapid și eficient în rețeaua wireless Cisco. De asemenea, departamentele IT au un control mult mai facil asupra rețelei și pot prioritiza aplicațiile importante pentru activitatea companiei. Beneficiile obținute sunt majore:
– scăderea cu 100% a apelurilor întrerupte
– reducerea cu 86% a pierderii semnalului video
– reducerea cu 50% a problemelor majore audio/video

De asemenea, soluția cloud Connected Mobile Experience (CMX) de la Cisco simplifică atât accesul vizitatorilor la rețeaua Wi-Fi, analizând comportamentul de navigare al acestora prin metode de analiză a prezenței, cât și îmbunătățirea relației cu clienții, oferindu-le acestora conținut relevant.
Nu în ultimul rând, companiile beneficiază acum de vizibilitate și control la nivel de aplicație și pot înțelege mult mai bine ce aplicații rulează în rețea.

Noi dispozitive Access Point pentru interior și exterior

Cisco a lansat și două noi dispozitive Access Point wireless (AP) compatibile cu standardul 802.11ac Wave 2. Seria de dispozitive Acces Point Cisco Aironet 1815 este destinată utilizării în interior, în timp ce seria Aironet 1540 poate fi utilizată pentru extinderea rețelei în exterior.

Seria de Access Point-uri 1815 include patru dispozitive accesibile ca preț, ușor de instalat și gestionat datorită soluției Mobility Express. Sunt ideale pentru companiile care activează în domenii precum retail, educație, industria ospitalității sau pentru lucrătorii la distanță.
Cele patru dispozitive Access Points sunt:
1815i – oferă conectivitate la nivel enterprise la un preț extrem de accesibil
1815t – este conceput pentru persoanele ce lucreaza de la distanță și pentru implementările la nivel de mini-sucursale
1815w – este ideal pentru hoteluri, cămine sau alte clădiri cu mai multe apartamente
1815m – este ideal pentru companiile cu restricții bugetare dar care au nevoie de acoperire mare a rețelei.

Seria de Access Point-uri 1540 pentru exterior este compatibilă cu standardul 802.11ac Wave 2 și poate face față celor mai dificile condiții meteo. Noile Access Point-uri oferă acces la rețea pentru mall-uri, stații de servicii pentru tiruri, campusuri sau spațiile exterioare companiilor.

Controller-ul Cisco 3504 Wireless LAN poate susține până la 150 de Access Point-uri

Pe măsură ce IMM-urile se dezvoltă și rețeaua poate fi adaptată noilor schimbări, cu ajutorul controller-ului Cisco 3504 Wireless LAN, care poate susține mai multe Access Point-uri (până la 150) și mai mulți clienți (până la 3.000). Odată activat, controller-ului îi pot fi adăugate Access Point-uri suplimentare, în funcție de necesități. Este compatibil cu standardul 802.11ac Wave 2, fiind proiectat pentru a gestiona un volum mare de trafic prin intermediul porturilor Multigigabit Ethernet. De asemenea, este îmbunătățit cu funcționalități care oferă un control mai bun și o vizibilitate mai mare asupra rețelei.

Apropo, dacă tot vorbim despre tehnologie pentru geeks, citește mai multe despre Blackjack Strategie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*