Cele mai bune căști bluetooth pentru iPhone

Apple AirPods. FOTO apple.com
Apple AirPods. FOTO apple.com

Am făcut recent un mic sondaj pe Facebook legat de căștile bluetooth. Cerința mea e simplă: caut o cască rezistentă, care să aibă și microfon și care să meargă bine cu iPhone. Evident, o folosesc la volan, dar ocazional poate am nevoie de ele să vorbesc la telefon și când sunt la birou sau pe teren.

Recomandările de căști bluetooth au venit imediat de la prietenii virtuali. Unii recomandă Jabra, alții Plantronics, Beats sau Apple Airpods.

Inițial am refuzat să merg pe ideea de Airpods. Sunt niște căști excelente, ceva mai scumpe decât altele, dar foarte ușor de folosit, care sunt prietenoase cu iPhone, iPad și Mac și care au baterie bună (poate și pentru că vin cu o carcasă care le și încarcă). În plus merg și ci SIRI.

Problema cea mai mare este că Apple a anunțat deja viitoarele Airpods a căror carcasă se încarcă wireless și achiziționarea celor vechi nu se justifică în acest moment. Well, nu e chiar așa. Ce poate să aducă o pereche de căști noi? O carcasă care se încarcă wireless? E frumos, dar pentru asta ai nevoie și de un charger. Pot să vină cu funcții noi? Da, poate că gesturi mai multe sau accesarea de mai multe chestii simultan.

Căștile bluetooth de pe piață

La recomandarea prietenilor virtuali, dar și după un research sănătos, am decis că Plantronics fac jucării OK, doar că sunt hidoase. Am folosit un Jawbone Icon HD pentru câțiva ani și încă rezistă bine. Doar că simțeam nevoie de o tehnologie mai nouă.

Cele două mari categorii care se încadrează în cerințele de mai sus sunt: fie o chestie lungă care stă fixată pe ureche cu un cârlig, fie 2 căști legate cu un fir și care mai au și un microfon atașat. Am ales doar căști care au de la Bluetooth 3 sau 4 în sus. Motivul e simplu: consumă mai puțină baterie și au range mai mare.

Ce nu-mi place la cele cu microfon atașat este faptul să sunt mono, iar la cele cu fir, nu-mi place că… nu scap de fire. Scopul pentru care aleg o pereche de căști bluetooth este să nu mai stau cu firele agățate.

De ce am ales Apple Airpods

Primul motiv este evident: merg foarte bine cu orice device Apple. Da, prețul este mai mare cu cel puțin 200 lei față de o pereche de căști bine-cotate. Dar carcasa mică, încărcatul de la ea și faptul că Apple garantează aproximativ 24 ore de folosire m-au convins.

Am căutat Airpods pe diverse site-uri. Cel mai mic preț, în momentul de față este de 729 lei. Eu l-am găsit cu 600 lei pe OLX.

De ce le-am ales? Pentru că știu că vor merge bine și mă vor ține mult, pentru că Apple a ales să le facă ușor de folosit, pentru că poți să folosești una sau pe ambele și să ai control asupra bateriei. Nu în ultimul rând, le-am ales pentru că am nevoie de ele acum, nu peste jumătate de an când lansează Apple ceva nou. E nevoie să mai spun că AirPods merg cu orice iPhone de la iPhone 5?

Nu am fost un early adopter, ca de obicei, ci un utilizator care s-a lăsat convins de prețul mai bun și de calitatea dovedită în timp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

 1. Chiar sunt cele mai bune. Sotia mea mi-a oferit anul trecut de ziua mea un set. Le folosesc deja de un an si ceva si nu le-as schimba nici pe airpods2 (daca vin doar cu monitorizare de pasi). Sunt perfecte

 2. @boioglu tu ziceai ca vrei strict de vorbit la telefon ?
  Asa, in loc de AirPods iti recomandam Apple Watch 4, iar apoi AirPods 2.

  Cea mai buna alegere, eu am fost prost ca nu le-am luat in vara cu 400 lei ca am asteptat ca lanseaza versiunea 2-a si am luat teapa.

 3. O alegere ok: Airpods sunt bune, daca ai grija de ele si nu le pierzi. Se aud mai mult decat decent, nu ai fire in care sa te incurci, poti folosi o singura casca in timp ce se incarca a doua (util daca vorbesti mult la telefon/skype).
  Daca zgomotul ambiental nu e ridicat, se aud clar, peste Earpods, medii si inalte ok, bass mediocru – perfecte pentru muzica in drum spre munca si podcasturi.

 4. @ionica: ceasul nu pot să-l port. Nu pot să port niciun ceas :)

  @Dragos: abia aștept să mă joc cu ele.

  @Mihai: muzică mai puțin, dar pentru podcast-uri o să fie utile. La fel și partea cu vorbitul. Și da, mă încântă că se pot încărca de la carcasa lor, la nevoie.

 5. @ionica eu am incercat smartwatch. E util pana la un punct.
  Inutilitati:
  1) il incarci prea des. Inca un device de care sa ai grija
  2) la o intalnire cu cineva sau pur si simplu o discutie amicala cel cu smart-watch la mana va fi acela ce se uita la el de 10 ori in 15minute. Zici ca vrea sa plece undeva. Nu se prinde cel din fata lui ca el doar arunca ochiul spre niste notificari. Poti sa zici ca nu o faci. Dar crede-ma ca o vei face :)
  3) am deja 5 ceasuri bune. Ceasuri ce orice pasionat de ceasuri le-ar studia macar fata verso cate 10-20 secunde pe fiecare. Nu cred ca le mai sunt utile peste 10 ani copiilor. Atunci de ce sa nu fie purtate de mine acum ? (oricum fiecare e la mana 2-3 zile prin rotatie trecand lunar prin toate)

  Utile:
  1) casca airpods intr-o ureche, telefon pe birou si suna cineva. Te uiti pe ceas si sti cine te suna.
  2) healt. Contorizezi pasii sau alte activitati sportive (+somnul daca poti sa stai cu el noaptea dar atunci parca ziceam ca e la incarcat)
  3) daca este ceasul care trebuie inseamna ca si arata bine

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*