Autoritățile din România au făcut la Apple 14 cereri de identificare a unor utilizatori în primele 6 luni din 2018. Mai mult de jumătate au fost onorate

Tim Cook, CEO al companiei Apple. FOTO GMA
Tim Cook, CEO al companiei Apple. FOTO GMA

Apple oferă în fiecare an un raport legat de cererile anchetatorilor sau autorităților din toate țările lumii. România apare în documentul care reflectă perioada ianuarie – iunie 2018 cu 16 cereri.

Cererile primite de Apple pot să fie sub forma unor citații, hotărâri de instanță, mandate sau alte cereri legale.

Cifrele pentru țara noastră nu sunt la fel de spectaculoase ca și cele emise de alte țări. Chiar și așa, e interesant că anchetatorii din România apelează la această metodă de identificare a unor persoane bănuite de infracțiuni.

În primele 6 luni ale anului 2018, Apple a primit 13 astfel de cereri legate de device-uri produse de Apple și alte 3 pentru identificarea unor posibile fraude financiare. Dintre acestea, Apple a onorat 9 cereri pentru device-uri și toate cele financiare.

“Device requests are based on device identifiers such as Apple serial number, IMEI or MEID.

Device requests generally seek information regarding customers associated with devices and device connections to Apple services – for example, law enforcement investigations on behalf of customers regarding lost or stolen devices”

“Financial Identifier requests are based on financial identifiers such as credit/debit card or iTunes Gift Card.

Financial Identifier requests generally seek information regarding suspected fraudulent transactions – for example, law enforcement investigations on behalf of customers in which a credit card was fraudulently used to purchase Apple products or services”

Și Republica Moldova apare pe lista Apple cu 2 cereri financiare.

Cele mai multe cereri de acest fel au fost primite de Apple din Germania (aproape 15.000).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Articole interesante: 21 decembrie 2018 - iSay.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*