Cele mai bune campanii video pe YouTube, premiate de Google în cadrul competiției „Video for Retailers”

Youtube. FOTO Pixabay.com

Google România prezintă câștigătorii concursului „Video for Retailers”, dedicat comercianților care au avut campanii publicitare video pe YouTube. Competiția s-a derulat online, la finalul anului trecut, companiile și advertiserii trimițând spoturile și campaniile video pe site-ul concursului, până la finalul lui 2021. Juriul a fost format din echipa locală Google România și specialiști video Google.

Campaniile câștigătoare au fost premiate în cadrul unei gale online „Video for Retailers”, ale cărei gazde au fost Oana Dumitrescu, Industry Manager Google România, și Sorin Sfetcu, Industry Manager Google România. Gala de premiere „Video for Retailers” poate fi urmărită aici: https://youtu.be/lhDYhY5AL6I.

Iată mai jos câștigătorii competiției Video for Retailers, la cele 5 categorii:

Cel mai bun canal de YouTube

Canalul YouTube care excelează  la nivel de conținut: este organizat, cu potențial de a atrage vizualizări și abonați. Este un hub de conținut din sfera divertismentului și educației.

Câștigător: Lidl Romania

Cel mai bun video din categoria retail:

Spotul care spune povestea respectând pe deplin îndrumările Google pentru reclame video. Echipele Google au dezvoltat un set de recomandări pentru campanii video, analizând sute de campanii video și motivele pentru care ele au avut sau nu success, adaptat pentru industria de retail.

Câștigător: Fashion Days: Black Friday 2021 #iubeste-te

Cea mai bună campanie de branding:

Este important să ajungi la publicul potrivit, prin formatele potrivite și cu soluții adecvate de măsurare. Studiile de brand (creștere în Ad Recall, Brand Awareness, Consideration sau Purchase Intent) sunt o componentă esențială în acest sens. Iar dacă a fost măsurat și impactul în Search, este cu atât mai util.

Câștigător: Lidl: Manifesto

Cea mai bună campanie de conversii:

Dacă vrei să generezi „engagement”, trebuie să atragi atenția. Vânzările sau lead-urile sunt conversii finale dovedite prin cifre indiscutabile.

Câștigător: Total beauty – Promoții de Toamnă 2021

Retail Ads Leaderboard

La această categorie a fost premiată cea mai creativă reclamă pe care utilizatorii au ales să o urmărească și distribuie în 2021. Categoria a selectat cele mai populare reclame care au rulat pe YouTube anul trecut, reclame care au reușit să devină virale. La această categorie companiile nu s-au înscris, spoturile fiind selectate în funcție de mai mulți indicatori relevanți, precum vizualizările organice, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclamă) sau rata de interacțiune.

Câștigători:

Fashion Days – Totul despre bun gust. Si responsabilitate.

Mega Image Romania – Mega regatul ofertelor. Episodul 1 – Întâlnirea

Carrefour Romania – ACT FOR GOOD | Carrefour App

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*