Ce vezi atunci cind cumperi un iPhone nou cu iOS 5? Uita de cablul USB si sigla iTunes. Ele au fost inlocuite de un ecran simplu care te invita sa faci “slide to set up”.

Iti alegi apoi limba (inclusiv lb. romana), regiunea/tara in care stai si te loghezi in iCloud cu detaliile contului tau de iTunes. Partea buna este ca nu mai ai nevoie de un computer. Partea mai putin buna este ca toti cei care se bazeaza pe Jailbreak si Unlock au nevoie de solutii noi.

Apple iti recomanda apoi sa descarci Twitter si sa alegi ce vrei sa se duca pe iCloud. Notifications pot sa fie sub forma actuala (pop-up), sub forma de banner deasupra aplicatiei sau sa fie dezactivate.

Aplicatia de vreme din iOS 5 iti da prognoza pentru urmatoarele ore, nu numai zile.

Atunci cind sincronizezi telefonul, ecranul nu se mai blocheaza in lock screen. Poti sa lucrezi in continuare pe iDevice.

In iOS 5 nu mai exista aplicatia “iPod”, ci “Music” si “Videos” asa cum sunt deja pe iPod Touch.

Una dintre functiile noi ale iOS care imi place foarte mult este cea de “Keyboard Shortcuts”. Un fel de TextExpander Touch care merge in absolut orice aplicatie.

Sa nu uitam ca e doar prima Beta. Functii pot sa apara sau sa dispara. Mie unul mi se pare un sistem de operare pe gustul meu. Nu ca as fi fost prea nemultumit de ceea ce aveam pina acum…