card reader pentru MacBook/Pro – solutia eleganta

Obisnuit fiind cu HP-ul, imi era greu sa folosesc un computer care nu are un built-in card reader. Nu fac atit de multe poze incit sa am nevoie de un card reader in fiecare zi, dar nu ma tenta deloc ideea de a cara unul extern. Dupa o vizita la Apple Store am gasit o solutie eleganta de la Belkin – un card reader pe ExpressCard 34mm. Este ideal pentru un MacBook / Pro. Nu il aveau in stoc asa ca am comandat unul pe net.

Jucaria costa pina in 30 dolari (cu tot cu shipping) si din fericire, temerile mele legate de faptul ca ar fi iesit periculos in afara laptopului, nu s-au adeverit.

Mare atentie la ce cumperi! Belkin are cel putin 2 astfel Card Readere. Unul stie sa primeasca doar SD si altul (cel pe care il prezint aici) se intelege bine cu XD, SD, MMC, MMCplus, MS, MSPro si alte citeva formate de carduri mai mici (cu adaptoarele din dotare).

Imaginile de mai sus spun totul (click pt o rezolutie mai mare): card-readerul este hot-swappable (nu trebuie sa resetezi sistemul ca sa fie recunoscut), intra complet in portul ExpressCard de 34mm si are un sistem de blocare (asta ca sa nu il pierzi cind pleci cu laptopul la drum). In ultimele 2 zile nu l-am incercat decit cu un Memory Stick Pro si un XD-picture Card, dar nu cred ca alte formate ar avea probleme.

Card readerul de la Belkin nu vine cu nici o carcasa, dar daca nu ai nevoie de portul in cauza, poti sa-l stochezi permanent in ExpressCard. in caz contrar nu ocupa mult spatiu in geanta laptop-ului tau.

Apropo, jucaria merge si cu Windows asa ca, daca ai un laptop fara card reader, dar cu un ExpressCard port liber, poti sa te bazezi pe ea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Mi-am luat si eu unul … dar din pacate nu il pot tine in permanenta in calculator … nu il lasa sa intre in sleep … in rest e super intr-adevar

    Este keningston nu belkin …

    Multa bafta

1 Trackback / Pingback

  1. Mac OS X si MacBook/Pro - Suport Tehnic | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*