camera video pt iPhone

e putin cam tras termenul din titlu, dar avem deja 4 aplicatii care isi fac treaba destul de bine si care merita folosite, daca ai neaparat nevoie de a filma. toate folosesc camera foto destul de slaba de pe iPhone  si fac parte din 2 mari categorii:

  • – aplicatii care filmeaza/encodeaza video si apoi te lasa sa-l descarci / trimiti pe mail / incarci pe you tube
  • – aplicatii care nu folosesc discul iPhone ci iti uploadeaza video online si te lasa sa faci live streaming.

in functie de nevoiele tale poti sa alegi ce iti e mai bun. astazi nu discutam despre a doua categorie. doar le amintim: qik si flixwagon. ai nevoie de o conexiune buna de net pt a e folosi si de un cont gratuit pe site-urile celor 2 aplicatii.

in prima categorie pina azi am avut doar “iPhone video recorder (3G)”.


nici nu vreau sa amintesc de “show time” care a inceput cu un site frumos si apoi a dat bir cu fugitii.

“Video recorder” nu filmeaza rau pt un telefon cu o camera atit de slaba. chiar si sunetul e acceptabil, dar are o mare problema: encodarea filmului dureaza o vesnicie. daca vrei sa-l folosesti ai nevoie sa-l downloadezi de pe net si apoi sa-l pui in telefon prin ssh. (ai varianta crackuita .app sau .ipa).

HunterX – cel care “a spart” aplicatia spune ca trebuie sa urmezi pasii de mai jos ca sa iti functioneze corect:

  • To install, copy the .app folder in /Applications and set the permissions recursively to 777
    You also might need to create a Documents folder in /Applications or /var/mobile with permissions 777

daca nu vrei sa te complici cu setari de permisiuni, ssh-uri si alte jucarii poti sa descarci Cycorder direct din Cydia. aplicatia inregistreaza de astazi video cu tot cu sunet in format .mov. partea buna e ca Cycorder nu iti cere sa encodezi filmul la final. partea rea e ca aplicatia e la inceput si mai are bug-uri.

poti sa downloadezi Cycorder din Cydia. (daca ti se pare ca au denumiri asemanatoare – well…. ai dreptate. ambele sunt create de Saurik).

si inca un amanunt interesant: cycorder inregistreaza si daca iesi din aplicatie. tot ce trebuie sa faci este sa lasi butonul “REC” apasat si sa apesi pe home button. poti sa intri apoi pe net sau sa faci (aproape) tot ce vrei cu telefonul tau.

gata, de acum poti sa te apuci sa filmezi accidentele de pe strada si sa le dai la TV sau pe boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. salut,spunem si mie te rog cum le descarc de pe ipone filmele ,cu ajutorul programului de la itunes sau cu cel de la apple iphone pentru ca eu nu reusesc deloc

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*