boio.ro iPhone merge pe 4.0

Update-ul la 4.0 a decurs nesperat de usor. Am gasit firmware-ul 4.0beta 4 pe un torrent si l-am pus pe iPhone prin iTunes. Faptul ca am un 3GS factory unlocked m-a ajutat sa… nu-mi pese ca primesc si un baseband update. Citeva minute mai tarziu aveam 4.0 pe telefon.

Acum am modem firmware 05.13.04. Acesta nu poate fi deblocat. Asa ca nu te apuca de update daca nu stii ce faci! Ca sa nu mai zic ca UDID-ul telefonului trebuie sa fie inregistrat pe o lista de developeri

La prima vedere, 4.0 aduce niste schimbari interesante de design si de dialoguri.

– atunci cind vezi albumele din iPod coperta albumului e afisata in partea de sus urmata de lista de melodii.

– la poze ai imaginile impartite pe 2 tab-uri: Albums si Places.

– in Mail schimburile de emailuri sunt asezate in Conversation View si marcate cu un patratel in care apare numarul mesajelor.

– Camera se misca muuult mai repede. Atit la screenshots cit si la fotografiere sau la review-ul pozei anterioare.

– in Meniul de telefon nu mai scrie “End Call” ci doar “End” in partea de jos. si multe altele…

Mi s-a parut deosebit de utila partea cu multitasking-ul, dar mai ales faptul ca dupa un restart, acele aplicatii deschise raman in exact aceeasi stare.

Fiind vorba de o varianta beta de firmware, mai sunt si probleme:

– citeodata butonul de “slide to unlock” nu inregistreaza atingerea

– iPhone nu poate sa-si faca back-up daca nu ai SDK 3.2.3. Teoretic asta se descarca daca ai cont de developer.

Astea sunt primele impresii. Ai intrebari despre 4.0? Lasa-le mai jos, in comentarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

15 Comments

  1. Pe iphone 3g …. ce se ofera? pot schimba wallpaperul ? Toata lumea vorbeste de 3gs .. da suntem o droaie cu 3g … noua ce ne aduce nou ? daca ne aduce ceva …..

  2. Parerea mea este ca ar trebui sa scapati de 3G-uri cat mai are ceva valoare. Altfel veti pati la fel ca cei care au 2G. Nu mai are cautare si in plus Apple va stopa suportul pentru 2G in curand…

  3. Eu inca mai am 2g si nu renunt la el pt nimik in lume. Imi voi achizitiona un “4g” dar 2g-ul il voi tine pe o a 2-a cartela, practic voi scapa de un nokia n95 vechi (dar care m-a servit 4 ani fara probleme). Oricum 2g-ul ramane prima mea dragoste apple

  4. sa scapam de 3g-uri… imi place ideea. cam cat crezi ca as lua pe un 3g de 16 gb cu ecranul schimbat, dar spart si asta :)) intre butonul home si partea de jos (aproape ca nu se vede), dar cu android ? ii creste valoarea =))?

  5. WWDC 2010 incepe luni din cate stiu. Si probabil ca Apple va lansa tot luni OS 4 si iphone HD(4G). Pe mine ma intereseaza mai mult cand voi putea descarca OS 4 de pe itunes. Unii zic ca pe 22 iunie, altii ca pe 15 altii ca pe 8 si asa mai departe… Adrian, stii tu cand se va putea descarca? 3GS inteleg ca va beneficia de toate avantajele OS 4?

  6. @tudr: daca imi aduc aminte bine, contractul de 2 ani pt iPhone 3G cu ATT expira pe 25 iunie. logic ar fi ca Apple sa lanseze noul device si noul firmware inainte de data aia. dupa bunul lor obicei, lansarile se fac vineri. deci il putem vedea pe 18 sau 25 iunie. dar nimic nu e batut in cuie. pe de alta parte, de ce sa facem speculatii cind mai sunt mai putin de 48 ore? da, 3GS va avea mare parte dintre ele. Evident, noul device va avea chestii hardware in plus si, automat, si fct in plus.

  7. salut… am un iphone 4 incepand de azi..are versiunea 4.0.2 si am constatat ca nu are cydia in meniu..imi spui si mie de ce? multumesc anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*